G4Media.ro

USR a depus o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR a depus o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu

USR a depus, marți, o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, intitulată „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii așteaptă soluții!”.

„Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetență, ci și de rea-voință militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituții pe care nu știe, nu poate și nu vrea să o conducă în interesul public”, se arată în textul moțiunii.

Textul integral al moțiunii:

Moțiune simplă: Virgil Popescu trebuie să plece. Românii așteaptă soluții!

Domnul Virgil Popescu și-a atins limita competenței cu mult înainte să fie ministru. Însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL și al președintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani.

Sub mandatele lui Virgil Popescu, prețul energiei pentru populație și companii a crescut constant. Prețul gazelor a crescut constant. Prețul energiei electrice a crescut constant. Prețul carburanților a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină!

Domnului ministru îi place să ofere ca explicație contextul internațional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpățânare să aplice soluții aflate la îndemâna sa. Soluții propuse de USR și acceptate în diverse declarații publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare.

De cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare. De ce nu adoptați soluția, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii așteaptă soluții.

Rezultatele activității celui mai slab ministru al Energiei din câți a avut România se văd: scăderea accentuată și constantă a nivelului de trai pentru populație și dificultăți majore întâmpinate de companiile care activează în România.

Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetență, ci și de rea-voință militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituții pe care nu știe, nu poate și nu vrea să o conducă în interesul public.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Moțiunile astea simple sunt pentru a arata ca mai exista partidul, de solutiile progreseului știm adevărul, sunt la fel de simple ca moțiunea, sunt reformele alea ale lor, de postat pe FB…Nasui si Prună au avut un teambuilding pe canapea si a iesit o nouă gogoriță

 2. Motiunea impotriva ministrului educatiei a luat mai putine voturi decat semnaturi… ce sanse o sa aibe asta? :)))

  USR se fac ca fac si ei ceva

 3. USR fă-te că lucrezi!!!

 4. Foarte bine! Chiar dacă nu veți avea voturile necesare pt a trece moțiunea, măcar arătați ca vedeți problemele si faceti ceva.

  Colcăie nesimțirea, incompetenta, corupția si hoția pe piața controlată de acest minister si in întreprinderile la care statul deține acțiuni prin Ministerul Energiei.

  In întreprinderile din domeniul energiei s-au creat grupuri infracționale organizate care angajează pe pile in România tot felul de mediocrii care își oferă pachete salariale de 1 milion de euro anual. G4M încă nu a scris de cazurile cele mai grave, probabil sunt finanțați de firma respectiva.

  Acest ministru este zero barat pe: implementare a bunelor practici si soluții (reducere accizelor si TVA) si de sisteme de performanta si anticorupție care sa permită o monitorizare decenta si eliminarea căpușelor si a hoției din companiile la care Ministerul Energiei este acționar.

  Țara asta bogata este perpetuu furată de resursele cele mai valoroase pt ca acest minister nu își face treaba!

  • E foarte interesant că DIICOT și DNA sunt de foarte mulți (prea mulți) ani orbi, surzi și muți la toată această hoție, adică mafie!
   Îți garantez că nu ne facem bine niciodată.

 5. @Mihai: Mănânci maro, moțiunea a fost depusă cu 52 de semnături și a luat 60 voturi.