G4Media.ro

USR a depus o iniţiativă legislativă pentru acordarea alocaţiei din prima zi…

sursa foto: Facebook/ Ludens - joacă cu sens

USR a depus o iniţiativă legislativă pentru acordarea alocaţiei din prima zi de viaţă a copilului / ”Birocraţia face ca prima plată a alocaţiei să se facă în luna următoare naşterii sau după două luni sau chiar mai târziu”

Senatorii USR Anca Dragu şi Ştefan Pălărie au depus o iniţiativă legislativă pentru acordarea alocaţiei de creştere a copilului din prima zi de viaţă, urmând ca aceasta să fie plătită în maximum 30 de zile, anunţă News.ro, care citează un comunicat USR.

Senatoarea USR Anca Dragu, preşedinta Comisiei pentru Drepturile Omului din Senat, declară că iniţiativa vrea să elimine timpul nefiresc de lung de aşteptare a primei alocaţii.

„În mod normal, un copil trebuie să beneficieze de alocaţie din prima zi de viaţă. Birocraţia face ca prima plată a alocaţiei să se facă în luna următoare naşterii sau după două luni sau chiar mai târziu. Mai mult, nevoile unei familii cu un nou născut sunt imediate şi semnificative, iar statul trebuie să respecte drepturile fiecăruia, inclusiv ale celor abia veniţi pe lume”, este de părere Anca Dragu.

„Astăzi, un copil care se naşte, de exemplu, pe 2 martie nu are dreptul legal la alocaţie decât începând de la 1 aprilie (luna următoare) şi primeşte banii, eventual, prin luna mai. Două luni pierdute. Asta, în scenariul optimist. Pentru că sunt întârzieri şi mai mari. Asta se întâmplă exact în perioada critică. Atunci când familia are nevoie de sprijin cu adevărat din prima zi. Nu când îşi aduce aminte statul.”, spune senatorul USR Ştefan Pălărie.

Ideea „Alocaţiei din prima zi” aparţine unui membru USR din Dolj, Andrei Pătru, care la începutul anului a iniţiat o petiţie şi a strâns semnături de la cetăţeni.

Iniţiativa pune oamenii înaintea birocraţiei, fiind absurd să le ceri părinţilor să stea cu mâna întinsă cu un vraf de hârtii, ca să nu piardă bani care li se cuvin, tocmai în acele zile, mai spune USR în comunicat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Felicitari USR si mult succes !

  • Mai ușor cu ,,gratuit”. Cineva muncește pentru banii aia. Oricum mulți elevi fac 12 clase cu tot felul de gratuități iar în final nu știu sa scrie, sa citească și sa socotească.
   Iar la meserii nu mai merge nimeni, catoti merg la facultate. Si cu ceva relații, asa analfabeți, ii găsești prin birouri la stat. Si de acolo, tot gratuit merg în vacante, ca să au fost învățați.
   Comunism ca acum, nu a mai fost niciodată în România. Dacă toți vor sa le dea statul gratis de toate, de ce au mai făcut revoluția?

 2. USR lucrează pentru România. PSD va câștiga alegerile în 2024, cu 32%, fiindcă PSD lucrează împotriva României și românii asta vor.

 3. Au mai promis usr zero taxe pe salariul minim pe economie și nu s au ținut de cuvânt asa o sa facă și acum . Au fost la guvernare și când au dat de greu au luat bagajele și au fugit ca lașii. Bine le a mai zis D-l Iohanis.

 4. G4 M cenzurați postările antiUSR decente, dar ce faceți cu cele vulgare sau ale postacilor rusi? De la zi la zi, calitatea cititorilor dvs este clara.