G4Media.ro

USR: 195 de posturi noi la Ministerul Investițiilor / În total 731…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

USR: 195 de posturi noi la Ministerul Investițiilor / În total 731 de posturi noi în doar 7 luni de mandat al lui Boloș, cu salarii care încep de la 6.000 de lei

Marius Vasiliu (USR), fost secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), arată într-un comunicat că o hotărâre aprobată marți de guvernul Ciucă prevede înființarea a 195 de posturi noi la MIPE, pe lângă cele 536 înființate în luna mai 2022.

În total, scrie Vasiliu, la ministerul condus de Marcel Boloș (PNL) s-au înființat 731 de posturi noi în doar un an. ”Sute de posturi noi pentru a mulțumi clientela PSD și PNL”, spune acesta.

”În total 731 de posturi noi, doar la MIPE în doar 7 luni de mandat al lui Boloș la MIPE. Sînt ministere care împreună luate nu au atîtea. Directori generali, directori, șefi de servicii, șefi de birouri … fără număr, fără număr! Ca la maneliști. Salariile sînt între 6-7000 lei execuție și peste 10.000 lei de la șef serviciu în sus. 35 milioane de lei pe an, doar astea 195 de ieri”, a scris Marius Vasiliu.

El arată că în mandatul lui Boloș au apărut la minister 3 secretari de stat și 2 subsecretari de stat, fiecare cu cabinete de consilieri, mașini, șoferi, telefoane, mobilier, etc. Plus încă doi secretari generali adjuncți.

”Așa arată de fapt mult trîmbițata simplificare, debirocratizare și digitalizare marca Boloș. Asta e adevărata performanță a lui Boloș la MIPE, pe bună dreptate apreciată pînă și de celălalt Marcel, de la PSD”, a mai spus Vasiliu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Dacă nici la Ministerul Investițiilor nu e bine că se angajează oameni atunci unde?
  Țara asta are nevoie de investiții! USR nu înțelege asta? Să îi vedem la treabă și apoi îi criticăm!

  • Mihai, nu fi neinteligent, știm foarte bine de ce cresc posturile când vine PSD-PNL la guvernare. Cresc pentru a asigura un loc de muncă bine plătite la stat pt oamenii de partid care au făcut și fac treabă pentru partid, adică aduna voturi. Asta e tot. Nu lucrează nimeni pt tine.

  • Nu fii*
   Bine plătit*

  • @horica
   nu fi

   ca negatia e doar cu un i

  • @didi

   Ai dreptate

  • @Horica – nu cred că statul român stă în ăia 713 oameni. Dacă ei trebuie să implementeze catastrofa numită PNRR atunci mie mi se pare OK! Și USR când a fost la guvernare și-a adus oameni de partid. Cam asta e politica!
   Eu am lucrat la stat și am plecat! Să îți spun cinstit? Pe copiii mei mă jur că e muuuuult mai bine la privat. Nu o să mă crezi din două motive posibile: ori ești spălat pe creier de USR, ori nu ai informații corecte!

 2. SINECURI SINECURI ….

 3. Întotdeauna e fii la persoana a doua

 4. Mandria PNL… cu steluta in frunte… GENIU DE MARE VIITOR ….

 5. Este foarte rau ca un prim ministru sub conducerea caruia s-a intocmit un program de dezvoltare ca PNRR sa fie inlaturat(Catu). Pentru mine este de neinteles ca un ministru sub conducerea caruia a fost intocmit PNRR-ul sa plece(Ghinea) pentru ca asa vrea partidul (USR).
  Nu cred ca am avut in Romania un program atat de amplu ca PNRR plus banii aferenti.
  Acum pe langa PNRR avem intocmit si aprobat de catre UE un program pentru vreo 40 miliarde euro alocati Romaniei pentru exercitiul financiar 2021 – 2027. Avem din exercitiul financiar UE 2014-2020 neutilizati inca vreo 10 miliarde euro pana la sfarsitul acestui an. Operationalizarea acestor fonduri si absorbirea acestor bani este cu mult mai complicata decat intocmirea acestor programe si aprobarea lor. Pana azi nu ne-am dovedit a fi capabili sa absorbim in totalitate astfel de fonduri. Sigurele lucruri pe care le-am dovedit pana azi a fost o incercare permanenta de modificare a unor astfel de programe si de schimbare a decidentilor. Astfel de programe necesita continuitate. Este unul dintre lucrurile pe care politicienii nostri nu l-au inteles pana azi.

  • Personal nu cred că PNRR ar trebui să continue politica unui partid care nu se mai află la guvernare. Mă gândesc invers, dacă făcea PSD un PNRR în care aloca toți banii către șefii de județe iar mai apoi USR ar fi fost obligat de UE să îl pună în aplicare????? USR e un partiduleț de sub 10%! Nu e democratic ca acest partid falimentar să stabilească prioritățile României printr-un PNRR făcut noaptea ca hoții!

 6. Problema nu-i ca a scos posturi, ci ca majoritatea posturilor sunt pentru sinecuri, pe pozitii pe care se freaca menta, nu acolo unde-i de lucru din greu si-i deficit de personal.