G4Media.ro

UPDATE Ursula von der Leyen candidează pentru al doilea mandat la șefia…

Foto: Armata Germaniei

UPDATE Ursula von der Leyen candidează pentru al doilea mandat la șefia Comisiei Europene. Ea ar putea primi susținerea PPE la congresul din București

Update: Ursula von der Leyen a anunțat luni că își dorește un nou mandat la șefia Comisiei Europene, potrivit Die Welt. Șeful CDU, Friedrich Merz, a anunțat că partidul german o susține.

Articol inițial: Ursula von der Leyen urmează să anunțe luni că dorește să obțină un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene, anunță ziarul german Die Welt. Ea ar urma să facă astăzi anunțul într-o conferință de presă a Uniunii Creștin-Democrate (CDU), din care provine von der Leyen.

CDU se reunește luni dimineață la Berlin tocmai pentru a o nominaliza pe cea mai puternică femeie din Europa pentru un nou mandat în fruntea instituției, înainte de alegerile europene din iunie.

Următorul pas ar putea avea loc la București, la congresul Partidului Popular European (PPE) din luna martie.

De notat că, potrivit unor surse europene, cele trei mari familii politice europene – popularii, social-democrații și Renew – ar negocia pentru o eventuală împărțire a funcțiilor politice în perspectiva alegerilor europarlamentare.

Ursula von der Leyen a condus Comisia Europeană în cele mai complicate crize ale ultimului deceniu – pandemia Covid și invazia rusă în Ucraina.

Anterior, ea a fost ministru al Apărării în Germania în guvernele conduse de CDU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu a ciordit si nu a facut rau suficient! sau trebuie sa recupereze banii pe Pfizer ca alfel sotiorul face gripa! Noi ne plangem de coruptia din tara pe cand furaciunea adevarata acolo este! Daca ajunge si PPE o sustine inseamna ca ne meritam soarta! Si…ma ajuta sa iau decizia pentru europarlamentare! Macar scandal sa fie!

  2. Nu, nu mai e cazul.

  3. Dintr-o jumătate de miliard de cetățeni europeni, nu se găsește nimeni mai bun? Really?