G4Media.ro

Ursula von der Leyen: Ucraina trebuie să câștige acest război

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ursula von der Leyen: Ucraina trebuie să câștige acest război

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a declarat că războiul din Ucraina pune sub semnul întrebării ordinea internațională, în cadrul unui discurs rostit la Forumul Economic Mondial, reunit la Davos, potrivit The Guardian.

Ea a afirmat că, deși scopul Forumului de la Davos este să discute despre cum se poate construi o lume mai bună, acum discuțiile sunt concentrate asupra invadării Ucrainei de către o Rusie a lui Vladimir Putin care practică un război ce „vine din alt secol”.

„Nu este vorba doar de supraviețuirea Ucrainei sau de securitatea europeană. Este vorba despre punerea sub semnul întrebării a întregii ordini internaționale”, a spus von der Leyen.

„Ucraina trebuie să câștige acest război. Iar agresiunea lui Putin trebuie să fie un eșec strategic”, a subliniat ea.

Von der Leyen afirmă că Ucraina are nevoie acum de sprijin bugetar direct, motiv pentru care CE a propus un pachet de asistență financiară de 10 miliarde de dolari, cel mai mare pachet de asistență financiară acordat vreodată unei țări terțe.

Iar Von der Leyen spune că și activele rusești înghețate în străinătate ar putea fi folosite pentru a finanța reconstrucția Ucrainei: „Nu ar trebui să lăsăm nimic neatins, inclusiv posibila folosire a activelor rusești pe care le-am înghețat”

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. 95 de eroi de la Azovstal recuperați !
  Bravo !

  • +10

  • De cand pot fi considerati 95 de nazisti ucigasi „simbol al rezistenței din Mariupol?
   Doar in ochii altor nazisti, poate.
   Vad ca va trebuie si voua cate un Nurenberg sa va reveniti.

  • @anti-nazi. Te faci că nu înțelegi că aia care își apără tara de borâții de rusi sunt eroi? Probabil că o târâtură că tine nu cunoaște definiția cuvântului. Nu-i problemă că nici nazist văd că nu știi ce înseamnă. Ai trecut prin viață degeaba! Stai jos! Good dog!

  • @anti-nazi: ăștia schimbați sunt dintre cei mai OK, care si-au făcut job-ul de soldat corect.
   Pe cei care rușii ii pot acuza de crime nu ii dau la schimb.

  • ce e baieti? ati ramas fara textier? slab, slab rau de tot cu „nazisti ucigasi’ si „Nurenberg” … A, apropos, e Nuremberg butule, nu Nurenberg. Mai pune mana si tu pe o carte nu citi doar textele primite de la comandant.

 2. National-socialiști moderați.

 3. Doamne ajută! Poate realizează și oamenii de rând din Rusia că a intra cu forța în casele oamenilor și a le face rău pentru că așa ți au zis unii este un act de primitivism și barbarie.

  • anti- nazi ai drum liber in frumoasa si inegalabila siberie ,tara mea nu are nevoie de rusnaciiii nenorocitii ca tine .mars si suge copeiciile putiniste

 4. @anti-nazi, @vct, ce e baieti? ati ramas fara textier? slab, slab rau de tot cu „nazisti ucigasi’ si „Nurenberg” … A, apropos, e Nuremberg butule, nu Nurenberg. Mai pune mana si tu pe o carte nu citi doar textele primite de la comandant.