G4Media.ro

Ursula von der Leyen, singura înscrisă în cursa din PPE pentru desemnarea…

Sursa foto: European Council

Ursula von der Leyen, singura înscrisă în cursa din PPE pentru desemnarea candidatului la preşedinţia Comisiei Europene

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, la ora locală 12:00, informează un comunicat al PPE, transmite Agerpres.

Preşedintele PPE, Manfred Weber, a primit o scrisoare de nominalizare a Ursulei von der Leyen din partea partidului german Christlich Demokratische Union (CDU). Susţinerea necesară din partea a două partide membre PPE a fost asigurată de Platforma Obywatelska (PO) din Polonia şi Nea Demokratia (ND) din Grecia, care au semnat o scrisoare comună în acest sens. Niciun alt candidat nu a fost nominalizat, potrivit sursei citate.

Conform procedurii interne, nominalizarea depusă va fi evaluată de Adunarea politică a PPE pe 5 martie şi, după validare, va fi supusă votului la Congresul PPE de la Bucureşti, pe 7 martie.

Liderul PPE, Manfred Weber, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă de la Parlamentul European, că formaţiunea paneuropeană va susţine candidatura Ursulei von der Leyen la un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene.

Von der Leyen i-a mulţumit lui Weber pentru sprijin şi a spus că dacă va câştiga un al doilea mandat una dintre priorităţile ei cheie va fi să apere democraţiile europene. „Aceasta este sarcina pe care o aştept cu nerăbdare”, a spus ea la conferinţa comună cu Weber.

Eurodeputatul român Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al PPE, a anunţat pe Facebook că la şedinţa de miercuri a grupului PPE din Parlamentul European a fost confirmat oficial că Ursula von der Leyen este singura candidată înscrisă în cursă.

„Sunt convins că o vom alege cu un rezultat foarte bun la Congresul PPE din Bucureşti, în 6 – 7 martie”, a menţionat Mureşan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce parerea are Codruta despre faptul ca Ursula a semnat contracte de miliarde de euro cu firma unde lucreaza sotul?
    Dupa viitoarele contracte de achizitii comune de armament ursula se va putea considera un om implinit financiar, care lasa ceva celor 7 copii.

  2. Daca Ursula mai castiga un mandat sigur UE se va destrama intr-o perioada in care euroscepticismul a luat amploare.