G4Media.ro

Ursula von der Leyen nu-şi face prea mari speranţe că summitul extraordinar…

Ursula von der Leyen nu-şi face prea mari speranţe că summitul extraordinar de luna viitoare va putea fixa planul de relansare post-pandemie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu-şi face prea mari speranţe că summitul special extraordinar de luna viitoare va aduce un acord ferm în privința planului de relansare post-pandemie, informează dpa.

„Vom vedea dacă vom putea ajunge la un acord din prima încercare. Ar putea fi necesar un al doilea summit asupra programului de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro, pentru ca liderii UE să ajungă la un compromis în negocieri”, a declarat sâmbătă pentru cotidianul Handelsblatt, Ursula von der Leyen.

Liderii din Uniunea Europeană se vor reuni fizic într-un summit extraordinar la 17-18 iulie în încercarea de a ajunge la un acord asupra planului comun masiv de relansare a economiei europene.

Un summit virtual care a avut loc săptămâna trecută a evidenţiat divergenţele între liderii care îşi doresc totuşi o adoptare până la sfârşitul lunii iulie a acestui plan de relansare fără precedent, în valoare de 750 de miliarde de euro.

Această propunere a Comisiei Europene este sprijinită prin bugetul pe termen lung al Uniunii Europene (2021-2027), în valoare de 1.100 de miliarde de euro.

Suma de 750 de miliarde de euro, un amestec de subvenţii (nerambursabile) şi de împrumuturi, ar fi pentru prima dată împrumutată în numele UE de pe pieţe, spărgând astfel tabu-ul datoriei comune.

Pentru a ajunge la un compromis, va trebui în special să fie depăşite reticenţele Olandei, Austriei, Suediei şi Danemarcei, extrem de rezervate în privinţa acestui plan de care vor beneficia în primul rând ţările din Sud, cele mai afectate de pandemie, relatează Agerpres.

Cele 27 de state membre sunt divizate în privința condițiilor din plan: suma globală, criteriile de atribuţie (în special rata şomajului), repartiţia între împrumuturi şi subvenţii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Doamna von der leyen propune practic un joc piramidal. Un „caritas” al uniunii europene.
    Ca la toate jocurile piramidale cei care trag primele plati sunt cei mai avantajati.

  2. Ce usor a fost sa se „coordoneze” pentru a decide sa incalce drepturile fundamentale ale omului si a scurt-circuita sistemele sociale si economice (prea complexe pentru mintea „liderilor” politici) prin country lockdown impus pocnind din degetele birocratce, nu-i asa? N-am auzit sa se fi intalnit expertii (din toate disciplinele stiintifice relevante) sa decida cum trebuie abordata epidemia in mod inteligent (cu suportul logistic al statelor, ca asa ar fi civilizat). Dar am vazut politicienii care s-au bagat ei in fata ca „trebuie sa fim vazuti ca „facem ceva” „. Am asistat si asistam la moartea civilizatiei pe mana politicienilor care si-au arogat competente pe care nu le poseda si drepturi morale pe care nu le au.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.