G4Media.ro

Urșii vin în fiecare noapte în curtea unui spital din județul Neamț…

Sursa foto: Pixabay

Urșii vin în fiecare noapte în curtea unui spital din județul Neamț / Prefectul trimite corpul de control: „Primarul sfidează autorităţile şi legea, tratând cu indiferenţă problema urşilor”

Urşii terorizează de mai bine de o săptămână angajaţii şi pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie din Bisericani, comuna Alexandru cel Bun, județul Neamț, animalele făcându-şi simţită prezenţa în fiecare seară, câteodată chiar de două ori, în curtea unităţii, transmite Radio Iași preluat de Rador.

Aşa s-a întâmplat şi în noaptea de duminică spre luni, atunci când urşii au revenit în curtea spitalului şi au răscolit pubele de gunoi, în căutarea hranei.

Angajaţii spitalului se tem atât pentru integritatea lor cât şi a pacienţilor, ca nu cumva urşii să forţeze uşile de acces în clădiri.

Duminică seara, un urs a fost văzut şi în zona Primăriei comunei Alexandru cel Bun, situată la câţiva kilometri de unitatea spitalicească.

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a declarat că va trimite corpul de control la Primăria Alexandru cel Bun pentru că nu a făcut demersurile legale pentru a rezolva aceste situaţii de risc.

„Deşi am organizat câteva şedinţe informative încă din lunile iulie – august, la care a fost prezent şi primarul comunei Alexandru cel Bun, acesta sfidează autorităţile şi legea, tratând cu indiferenţă problema urşilor care au început să terorizeze locuitorii comunei. De mai bine de o săptămână, în fiecare zi, urşii îşi fac apariţia în intravilanul localităţii, însă primarul refuză pur şi simplu să le răspundă reprezentanţilor Jandarmeriei, deşi, potrivit legislaţiei în vigoare, este conducătorul echipei de intervenţie ce trebuie să acţioneze în astfel de situaţii”, a precizat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Urşii nu terorizează doar locuitorii comunei Alexandru cel Bun, ci şi anumite zone din municipiul Piatra-Neamţ, dar şi din alte comune din judeţul Neamţ. Anul acesta au fost emise circa 130 mesaje RO ALERT – un record absolut în judeţul Neamţ – prin care populaţia era avertizată de prezenţa urşilor în comunităţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează