G4Media.ro

Urme de paşi, considerate cele mai vechi amprente lăsate de om în…

Urme de paşi, considerate cele mai vechi amprente lăsate de om în America de Nord, au fost descoperite în SUA

Noi cercetări ştiinţifice făcute de arheologi au descoperit ceea ce ei cred că ar fi cele mai vechi urme de paşi din America de Nord, scrie Science, citat de News.ro. Cercetări realizate în Parcul Naţional White Sands din New Mexico (SUA) au descoperit urmele de paşi, experţii estimând că au o vechime între 21.000 şi 23.000 de ani, potrivit Science.

Amprentele au fost îngropate în straturile de sol din parcul naţional, oamenii de ştiinţă de la US Geological Survey analizând seminţele încorporate în trasee pentru a calcula vârsta fosilelor. Cercetătorii au determinat că zecile de urme găsite aparţineau mai multor oameni, în majoritate copii şi adolescenţi.

Anterior, oamenii de ştiinţă şi-au asumat că cea mai timpurie apariţie a oamenilor în Americi a fost acum 11.000-13.000 de ani datorită suliţelor de piatră găsite în toată America de Nord şi asociate cu ceea ce este cunoscut sub numele de cultura Clovis.

„Dovezile sunt foarte convingătoare şi extrem de entuziasmante”, a spus Tom Higham, arheolog şi specialist în datarea cu carbon la Universitatea din Viena. „Sunt convins că aceste urme au cu adevărat vârsta estimată”.

Noua cercetare a fost condusă de experţi de la Parcul Naţional White Sands, National Park Service, US Geological Survey, Universitatea Bournemouth, Universitatea din Arizona şi Universitatea Cornell. (Foto: White Sands Park)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mai «Redactie», oamenii de stiinta nu «si-au asumat», ci au presupus ca cele mai timpurii….
    Al dracu’ goagal asta, combinat cu lipsa crasa de cunoastere a englezei si a romanei, da timpenii. Iar voi sinteti campioni, din pacate. Nici macar sensul cuvintelor nu il cunoasteti, ca sa va dati seama ca «a-si asuma» inseamna altceba.
    Ma intreb cum de nu va e rusine sa promovati cursuri de jurnalism cind calitatea voastra e cel putin dubioasa.

  2. belemist sau ahasverus?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.