G4Media.ro

UPDATE Medici cercetați pentru că preluau dispozitive medicale de la cadavre și…

sursa foto: Pixabay.com

UPDATE Medici cercetați pentru că preluau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților la jumătate de preț / Unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încât să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de dispozitive/ Nouă mandate de aducere și martori audiați la IPJ Iași

Medici de la Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stenturi prelevate de la persoane decedate, informează surse G4Media.

 • UPDATE 16.26 Potrivit informațiilor G4Media.ro, medicii le vindeau pacienților defibrilatoare și stimulatoare cardiace la jumătate de preț față de prețul pieței. Astfel,dacă un defibrilator nou costa în jur de 4000 – 5000 de euro, cele prelevate de medici de la pacienți decedați costau în jur de 2000 – 3000 de euro.
 • UPDATE 14:29 Poliția anunță că vor fi puse în executare nouă mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză și vor fi citați mai mulți martori pentru a fi audiați la IPJ Iași.
 • UPDATE 14.05 Noi informații în cazul medicilor care montau dispozitive de la morti la pacientii vii. Potrivit unor surse, unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încît să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive. Ar fi vorba de medicamentul Neoton.
 • UPDATE, 12.05 Până la acest moment au fost identificați 170 de pacienți care ar fi beneficiat de operații unde s-au folosit dispozitive medicale provenite de la persoane decedate, susțin surse G4Media apropiate anchetei.
 • UPDATE 10.07 Ministerul Sănătății, precizări despre perchezițiile efectuate de procurori:  Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților”.

Context

Polițiștii pun în aplicare vineri dimineață 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia, informează Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora, susțin procurorii.

Sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul primăriei Movileni, la sediile unor unități medicale – spitale  și  la sediul unei organizații non-guvernamentale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

108 comentarii

  • Practica comuna in spitalelel din Ro.
   Bunicii mele i-au scos proteza de sold pr. refolosire.
   Este woow de 30 de ani.
   Old news.

  • Trebuie inceputa odata curatenia in sistemul medical.Doctorii sa lucreze ori la stat ori la privat.Sau privatizarea sistemului medical in totalitate.Alta cale ,nu exista…Cum se simt acum pacientii inselati si cu banii luati?Si cu stent de la morti?

  • Wow iar Suceava!!!

   Deci în Suceava e in regula și cu mită și cu aparate de pe cadavre.

   Domnul psiholog Gabriel Diaconu e de acord și cu această practică a doctorilor din Suceava, că cu cea de mită am văzut cu toții nu doar că era de acord dar ne amenința că rămânem fără doctori altfel.

   Oare un medic care nu ia șpagă are aceleași apucături deviante sa nu ia nici aparate de pe cadavre?!! Ce fel de doctori care strica piata sunt aceștia, lasă că îi spun eu la dl psiholog Gabriel Diaconu, să-i pună la punct.

  • Și acum tot USR-ul e devină

  • Parca se terminase coruptia dupa legea 154/2017!!!

  • Ia să vedem ce zic toarșii de la Colegiul Medicilor…

  • Felicitari politiei romane! Era si cazul sa mai intre si peste medici. Inca o data felicitari

  • Romanii au parte exact de ceea ce merita, iar mult prea multi dintre ei habar n-au ce li se intampla. Votati FSN sau, si ma rau, AUR!

 1. Colegiul medicilor va spune ca oricum nu mai foloseau nimanui deci sa ia si ei cu suspendare. Si sa profeseze in continusre.
  Si uite asa li se dau cate 3500 de euro pe luna si spaga e din ce in ce mai macabra. Pentru ca medicii nu fac puscarie deloc. Sa le dam pensii speciale si lor.

  • Tataie,
   Am peste 20 de ani vechime într-unul din marile spitale de Urgenta din București.
   Salariul net, cu tot cu gărzi de 24 de ore, este în medie 2.200 de euro (între 2100 și 2300). Sumele despre care spui le iau specialii, j.udecători, p.rocurori, Ciuci, Dorneni, etc.

   Dacă un pilot de avion e ped.ofil, după raționamentul tău toți piloții de avion sunt ped.ofili ?

  • Daca ati lucra intr -un spital mic,ati castiga de doua ori mai mult

  • @antiUSL: dar cu spagile cum e treaba prin spital pe la tine? E generalizata treaba sau doar cativa piloti pedofili?

   Coruptia ca regula sau ca exceptie, cum stai?

  • Estimez că 50% din medici iau șpagă în continuare, 90% din asistente, 100% din brancardieri. Cu cât e mai jos pe lanțul ierarhic, cu atât mai p.ro.ba.bil să ia șpagă.
   Și din nefericire mulți din cei 50% condiționează direct (cer) sau indirect (s.u.g.erează, șicanează).

  • Șefii de secție stabiles.c trendul. Sunt secții, gen ortopedia la mine în spital, unde 100% din personal condiționează (cer, șicanează, amână până p.r.i.m.es.c).
   Dacă șeful de secție e șpăgar, aproape toți iau exemplul lui.

  • @antiUSL: deci coruptia e generalizata, din pacate.

   Iar cei 50% dintre medici care nu iau spaga nu se cheama ca sunt onesti, ci complici. ☹️

   Desi este de apreciat ca nu iau spaga, totusi nu pot avea pretentia la demnitate, odata ce ii sprijina tacit pe ceilalti, pe spagari.

   Practic n-a prea mai ramas nimeni cu demnitate prin spitalul respectiv. Si atunci de unde sa apara respect din partea pacientilor?! ☹️

  • Cum îi sprijină cei care nu iau șpagă ?
   Cel care îi poate sancționa e șeful de secție. Șpaga nu se ia în fața celorlalți, sesizez doar stilul, amânări ale operațiilor, tonul discuțiilor cu pacienții care nu au cotizat, etc, în ce fel sunt complice ?
   Dacă șeful de secție și managerul sunt c.o.r.upți, cei cinstiți nu pot face nimic.
   E interzis prin regulament filmatul sau înregistrea audio, doar îți riști locul de muncă.

   Cei care sunt complici, după lege, sunt pacienții care dau șpagă. Șpaga e bij.ec.tivă, unul ia, celălalt dă.

  • Sanitare,
   Am p.retenții de la tine, arg.umente de tipul toți sunt la fel sunt de nivelul Antena 3 sau Ghiță Tv.
   Cum poți pune în aceiași oală șpăgarii și neșpagarii ?!

   Tu ești complice cu p.en.s.ionarii speciali, că îi tolerezi ?

  • @antiUSL:

   1) trebuie sa faci o distinctie intre a putea alege si a nu putea alege.

   Guvernul detine MONOPOLUL UTILIZARII VIOLENTEI. Deci ma ameninta cu violenta si ma obliga sa ii tolerez pe cei cu pensie necontributiva. Nu pot schimba asta decat printr-o revolutie (o violenta mai mare decat a statului) sau prin Parlament (care sa modifice legile).
   Nu exista lege care sa interzica pensiile necontributive, deci nu sunt complice (in senul in care stiu pe unu’ cu pensie necontributiva si nu-l denunt).

   Analogia ta nu se sustine. Cere-ti scuze. 🙂

   2) Legal ai dreptate, doar pacientii sunt complici, la dare de mita.

   Dar eu nu am mentionat in comentariu vreo implicatie juridica. Am spus doar de demnitate,/strong., care tine de domeniul moralitatii. Care domeniu nu este reglementat juridic decat intr-o mica masura (si pe alocuri, gresit!).
   Deci nu-i pun in aceeasi oala juridica pe spagari si pe nespagari. In privinta moralitatii, acolo greselile nu se judeca pe grade/niveluri/intensitati, deci au probleme cu demnitatea si nespagarii … neplacut, dar asta este situatia.

   Deci ma acuzi de lucruri pe care nu le-am spus. Mai cere-ti o data scuze. 🙂 [Glumesc!]

  • @antiUSL: gresesti in ambele acuzatii, dar nu pot sa-ti raspund, ca filtrele sau dna Popescu nu lasa comentariul sa treaca si n-am timp acum sa-l „coafez” ca sa incerc sa treaca de filtre.

   Poate mai pe seara. 🙁
   Scuze.

  • antiUSL e precum actorii care au colaborat cu Weinstein. „Am vazut niste semne dar ce puteam face” :)) Complicii lui Weinstein sunt femeile abuzate dupa mintea lui. E tipul de erou sanitar care desi stia adevarul in pandemie tacea malc sa nu il dea afara de la locul de munca. Vede un malpraxis, ce face? Tace malc sa nu il dea afara de la locul de munca :))

  • 1. Exact cum guvernul are monopolul violenței, știi dacă lucrezi în spital că șeful de secție și managerul au mai multă putere decât guvernul asupra vieții tale profesionale. Îți poate șeful de secție viața mai grea decât Carmen Dan pe 10 august.
   Repet, dacă lucrezi în spital de stat în București nu ai libertatea de a alege.
   Mă chinui de 2 ani să obțin să nu se mai fumeze în vestiarul medicilor, care are 15 mp, și îmi afectează sănătatea și confortul p.e.r.s.o.n.a.l. Am obținut doar amenințări, se fumează în continuare.
   2. Ai folosit cuvântul complici. Te eschivezi pe stil USL-ist, folosind multe cuvinte, „demnitate,
   juridică, grade, etc”, care nu schimbă ce ai spus. Nu numai că nu sunt complice, reduc fenomenul operând fără să ACCEPT vreodată bani. Nu doar că nu cer, refuz, indiferent cât de insistent e pacientul. Deci fac ce pot, educ o parte din pacienți, care descoperă că se poate și fără șpagă. În plus, cei mai tineri din echipa mea văd exemp.l.ul meu.
   Tot nu ai explicat cum sunt eu de exemplu „lipsit de demnitate”, „fără moralitate”.
   Tu ar trebui să admiți că ai exagerat. Nu am pretenția să îți ceri scuze, că văd că ești genul care e greu per.m.eabil la a accep.ta că a greșit.

  • S.a.nitare,
   Nu ai adus nici un ar.g.u.m.ent care să ex.p.l.ice cum unul care nu ia șp.agă e „com.p.lice, are p.r.o.ble.me de moralitate, cu demnitatea”.
   Ce ar trebui să fac. Să m.onte.z m.ic.rof.o.ane și came.re as.c.uns.e ?

  • S.a.nitare,
   Nu ai adus nici un ar.g.u.m.e.nt care să ex.p.l.ice cum unul care nu ia șp.agă e „com.p.lice, are p.r.o.ble.me de m.or.alitate, cu demnitatea”.
   Ce ar trebui să fac. Să m.onte.z m.ic.r.of.o.ane și c.a.me.re as.c.uns.e ?

  • @antiUSL
   Felicitari pentru ceea ce faceți.
   Dacă doriți exista aplicații mobile care va permit sa filmați audio video fără a avea ecranul pornit. Este foarte discret și se pornește/oprește prin doar o apăsare de buton.

   Dacă este nevoie și doriți va pot ajuta sa o configurați.

   Nu pot posta link dar aplicația se numește Quick Video Recorder și se poate găsi dacă căutați pe google com.kimcy929.secretvideorecorder

  • Anon
   Pentru postul pe care îl am (cel mai p.r.ost posibil) am muncit enorm făcând p.roiecte de c.erc.etare care au adus sute de mii de euro șefilor și milioane de euro spitalului și Umf-ului.
   Înregistrarea audio sau video este abatere disciplinară în regulament, e afișat pe pereți peste tot.
   Deja unii colegi sunt suspicioși, am mai făcut sesizări ale unor situații, când unii nu își fac treaba, etc. Nu ia nici un medic șpagă în prezența mea. Doar paznicii. I-am reclamat (scris, cu număr de înregistrare) pe unii, nu s-a întâmplat nimic, managerul a zis că e externalizată paza, că le-a transmis.

  • Daca faci ceea ce zici ca faci, atunci felicitari!
   Din pacate, o sa te elimine cat pot de curand. ☹️ Sau o sa ramai si … vezi mai jos.

   Ce ziceam eu este ca, dupa ceva timp petrecut acolo, oricine vrea sa ramana in spital ajunge sa sa inchida ochii si sa se faca ca nu vede din ce in ce mai multe lucruri. Si atunci se destrama pretentiile la demnitate.

   Nu-ti face probleme, ca nici eu nu sunt moralmente imaculat. Probabil ca nimeni nu este. Treaba e sa ne straduim sa fim … si tu pari ca te straduiesti. Daca e asa, felicitari!

   Insa, vezi, asta e cusurul tau: cand te enervezi, ncepi cu ad hominem. 🙂 Ceea ce nu este cazul. Cel mai probabil ne-am ciocnit pe la Pta Victoriei … 😜

  • 👍
   Cu siguranță ne-am întâlnit la Victoriei.

 2. Pare o acțiune de pionierat. Conform „bunelor practici” în reciclare și salvare de planetă, se va da o lege care să reglementeze strict și obligatoriu refolosirea dispozitivelor medicale de la cei decedați ( stimulatoare cardiace, stenturi, silicoane, proteze, implanturi, etc. ) !

  • Oricum suntem second-hand-ul Europei ( folosim doar produse second-hand) nu vd de ce nu am folosi și astfel de produse second-hand.
   PS. Aia cu silicoane mia plăcut, oare ,,divele” de la București de care au?

  • Greta o sa ii laude si o sa faca demonstratii de sustinere…Sung sigur ca multe organizatii „verzi” o sa ii premieze pentru merite deosebite in politica climatica globala.

  • Problema cea mai mare este alta – nu dădeau tratamentul necesar ci apă de ploaie sau unul contraindicat, ca să se agraveze boala pacientului și ”să se dea pe brazdă”…

 3. „100 de medici”ai spitatului di Suceava
  nu semnati o petitie ?
  Posibil ca mortii au oferit stenturile ,din”recunostinta”,medicilor…!
  Stenturi de la oameni morti ,spaga ,doctori ,act medical…
  Ne vedem…

  • E în normalitatea (era cât p’aci sa zic firea) lucrurilor, mult prea mult nu pot sa mai am. Detin un pacemaker, va dau adresa sau asteptati ferparu’ ?

  • Spitalul e pastorit de Flutur, asa ca semneaza orice petitie. Prin grija baronului, banii curg. Si nici nu e nevoie de profesionalism. Obedienta e suficienta!

 4. Un lucru foarte bun..ca sa salvezi planeta de incalzirea globala trebuie sa incerci orice.
  Dintii la cei ingropati nu ii pot folosi stomatologii la alti pacienti ?
  Ii curata un pic si aia e…

  Ori inainte nu aflam astfel de practici ori lumea a luat-o razna si nu mai e nici o speranta de salvare

 5. S-a ajuns la un nivel al corupției și al degradării din toate pdv în sistemul sanitar, fără precedent!!! Și asta doar din cauza implicării politicului în administrarea sistemului.La ora asta, oricum poți sa ii spui numai act medical nu mai e în spitale Pacienții sunt priviți doar ca sursa de venit iar spitalele sunt mijloc de fraudare a banilor publici și de campanie electorala pt.politicueni.E cumplit ce se întâmplă și deși se știe de mai bine de un deceniu despre corupția din sistem, nu s-a făcut nimic în sensul bun, ba dincontra!

  • Și ăștia sunt „crème de la crème” a societății noastre… Tataia avea dreptate, suntem un stat eșuat, fara speranță.

  • Si pacienții au pus o cărămidă la acest sistem. Cand dai spaga ca sa te bagi in fata, nu poti sa te mai aștepți ca sistemul sa fie curat.

 6. Ce jigodii de oameni !!!

  • Asta se întâmplă când lumea votează FSN, adică PSD-PNL-UDMR-AUR, de 34 de ani!

  • Ai dreptate @Volodea. Norocul nostru că nu am votat USR, ăștia ne luau și mortul, îngropăm doar pozele. Cam ăsta este USR-ul.

  • @Eugen, asa o fi, dar care e sursa ta de informare, baba Vanga? PSD si PDL au praduind tara ani la rand sub ochii nostri si praduiesc si acum, deci avem certitudini. Tie de unde-ti vine certitudinea? TU esti un fesenist de-al lor care se lupta cu USR-ul, ca doar n-o sa lupte cu AUR.

 7. Și dacă le-ar mări salariile de o sută de ori, tot ar lua șpăgi sau ar face astfel de mizerii incalificabile! Lăcomia e prea mare!

  • dreptate ai!Lucrez in sistem si cunosc doctori care efectiv jupuiesc pacientul,dar cu stil,adica periodic,nu totul odata

  • Mare,
   După „jupuiesc” ești cel mult brancardier sau paznic. Aproape sigur iei șpagă. Dar sume mai mici, ești supărat că tu nu poți să „jupuiesc”.

  • Nu e vorba ca te jupoaie nimeni, e vorba ca foarte mulți se duc dinainte cu atenții și plicuri, și pe urma doctorul se obișnuiește asa, și cere de la oricine și de la aia care nu au ii face sa se împrumute.

   de aia nu ne mai revenim în veci

 8. Nicio reactie din parte calegiul Medicilor di a Ministerului Sanatatii.Subscriu la cele precizate de Bogdan si Antonia.Oare pana cand mai acceptam astfel de fapte?

  • Nu putem face nimic! Cei care au încercat au fost tinta unor atacuri de neimaginat, atât ei cât și familiile lor și au fost marginalizați sau chiar îndepărtați.E vorba despre foarte mulți bani iar increngaturile ajung până în cele mai înalte sfere de influenta. Pur și simplu e strigător la cer, oamenii mor cu zile iar conducătorii și factorii de decizie sunt de partea SISTEMULUI! Din păcate!

 9. Cuuuuuum??? Somităţile???
  Ciiiiiineeeeee??? Îngerii Spitalelor???
  E mâna lui Söröş aici!
  USR e de vină! Clar!

  Votaţi P$D-PeNaLe-UDMR-AUR-BANCOREX-FNI-FSN-PCR-SECU! 👍

 10. Pai nu reciclam ca sa salvam planeta sau ce???

  • Problema e ca nu au facut-o cu consimtamantul familiei . Nu ca recicleaza de la morti

  • Nu, asdas. Problema e că au incasat din nou. Fratele meu avea un stent de 1000 euro. A murit săracu’ sper să-l mai aibă. E ceva foarte nașpa cu oamenii ăștia. Să te ferească sfântu’ de ei. E ca în bancul acela : avocații îți iau banii, dar doctorii te mai și omoară, după ce ți-au luat banii. Nu se poate generaliza evident, dar cazurile astea scandaloase încep să aibă semnificație statistică. Rămân excepțiile.

 11. In acest caz,cred ca ar trebuii sa verific,implanturile dentare, sa ma,,linistesc,,ca nu provin de la second-hand.P.S.Cunosc un caz in care o femeie insarcinata,a fost bagata in ,,sperieti,,dupa o ,,evaluare,,spunandu-se ca fatul ar putea sa aiba probleme,asa ca trebuie sa mai faca o analiza care costa 1000 eur.Nu stiu daca analiza s-a facut in mod real,dar persoana a platit suma,iar rezultatul ,,analizei suplimentare ,dar obligatorie pentru linistea parintilor(oare cine ar fi refuzat-o ),a iesit ,,bineinteles ,,negativa,spre ,,bucuria tuturor,parintii eliberandu-se de un stres major..!!

 12. WOW…infiorator…As taia, cu un briceag de ala vechi prost ascutit, fasii din ei pana ar m_uri in chinuri…

 13. hahaha eroii sanitari. Cum era „informati-va doar din surse oficiale” :)) Poate ne explica eroii sanitari ca dispozitivele medicale erau si mai bune de fapt ca deja fusesera testate pe viu :))

 14. Pt antiUSL:

  Ce faci tu acolo e un…sofism. A fi pedofil a o raraitate fata de a lua mita deci comparatia ta e ca nuca de pereete. Mita place la f multa lume, mai ales voua medicilor. Medicii din Romania (exceptiile nu se pun pt ca efectiv NU conteaza ca efect si numaratoare) sant niste jigodii care nu se mai satura sa fure sa ceara mita etc Medicii care iau mita ar trebui sa fie bagati in puscarie pe VIATA tata. Asta meritati.

  • Câtă mânie p.r.o.l.e.tară, într-o țară unde v.i.olul unei fetițe de 10 ani se pedepsește cu 2-3 ani de închisoare, unul care fură 10 milioane de euro primește 2 ani cu suspendare sau se p.rescrie, o luare de mită de câteva sute de lei trebuie pedepsită cu „pușcărie pe viață” !
   Ia un Xanax, ești isteric.

  • Nu luarea de mita ma. Ci faptul ca un om poate sa moara ca nu iti da. Nu tie, colegilor tai. Ca cine se aseamana se aduna.

  • Foarte mulți medici nu mai iau șpagă, încet -încet se curăță sistemul.
   „Cine se aseamănă se adună” e o zicere fără noimă în situația dată, nu ai idee cât de greu e să obții un post în București dacă nu ai relații. Să ai mai multe opțiuni e imposibil. Nu „te aduni” cu nimeni, iei ce post se ivește dacă ai noroc sau emigrezi.

  • @antiusl
   Emigreaza. Fratele meu asta a facut ca deh. La tine cum a fost? Ai avut „relatii”?
   Ca e un comportament de mafie in sistemul medical, asta e si motivul pt care unii mai intransigenti reactioneaza asa. Eu am in codul de conduita o gramada de restrictii privind intalniri, negocieri, cadouri. La privat. Si le respect. Probabil ca si tu, ca te vad inversunat. Dar nu sta nimeni sa zica la spitalul universitar e un medic care nu ia, restul iau. Ca sunt putini pacientii tai, raportat la restul
   Statistica. Asa ca ce sa faci; succes in lupta ta don quijote.

 15. Peste tot cred că e la fel. Ăștia nu sunt oameni. N-au conștiință, nimic.

 16. In anul 1994 unchiul meu a decedat si medicul nu mi=a emis certificatu de deces pana nu am dus stimulatorul cardiac.A fost predat la spital,sterilizat si schimbat bateria si a trait altcineva cu el.Mi se pare normal sa nu se piarda aceste dispozitive cu care poate trai inca cineva.Respect medicilor.

  • Pai daca ai dat 1000 euro pe el e al tau. Forever! Cel mult apartinatorii pot cere să-l primeasca. Amintire. Stent montat la stat? E tot al tau pentru ca a fost decontat de CAS. Oricum stenturile scoase sunt aproape imposibil de pus la loc. ICD-urile spalate si sterilizate apoi dotate cu sonde noi sunt clar dorite

  • Una e sa ti se para normal si alta e sa te oblige sa faci ceea ce ti se oare normal. 💡

  • Cum sa ți se para normal femeie când pe cutia dispozitivelor alea scrie ca se pot folosi o singura data (la un singur pacient). Tu poate l ai dat înapoi pentru neutralizare dar și asta e dubios ce zici acolo pai l ai scos cu mana ta sau cum? Cred ca ai postat de plictiseala

 17. Gresit!!! Nu medicii sunt de vina! Cred ca infirmierele sau femeile de serviciu au făcut asta desigur dupa o anchetă de vreo doi trei ani .

 18. aia cu medicamente sa se simta mai rau nu mai intra la inselaciune , ma intreb daca au lasat vreunul sa moara sau chiar i-au grabit moartea pentru ca aveau nevoie de stentul respectiv.

 19. pai uniunea marxista nu cere sa se recicleze dispozitivele medicale pentru a salva planeta?
  nu cred de-ne-a nici daca ne spune ca afara ploua. inventeaza acuzatii.

 20. Ce atata tam tam? Ce atata ofuscare? Ce atata indignare? Ca doar nu a murit nimeni. In loc sa zicem mersi ca ajuta romanii sarmani sa aiba un drept la viata, noi acum ii denigram si arestam pe acesti eroi necunoscuti. Popor obtuz si nerecunoscator.
  P.S. O sa vedeti ca nu o sa pateasca mai nimic. Cateva luni cu suspendare si dupa aceea la treaba ca mai sunt multe aparate de „reciclat”…

 21. Nu sunt oameni

  Sunt monstri!

  https://justitiareala.ro/

 22. CUM?!?

  Iohannis mai e, încă, preşedintele României?

  Ciucă mai e, încă, premierul României?

  Rafila mai e, încă ministrul Sănătăţii?

  Bode mai e, încă, Doctor?

  Câmpeanu tot Păpuşar, iar Ciolacu revoluţionar?

  O adunătură organizată de infractori!

  Orele vi-s numărate!!!

  🙂

 23. Nu se poate!Coruptie in asa-zisul sistem de stat de”ocrotire”a sanatatii,patronat de misterul sanatatii!?Excslus!La stat nu se da spaga,asa-i M.P.?

 24. Cu gasca PNL PSD UDMR este din ce in ce mai rau. Spaga dubla pentru 2xcancer, aparate medicale de la morti, medicatie ca sa ti se faca rau. Ce mai urmeaza? Eutanasiere pentru a-ti preleva organe si dispozitive medicale.

 25. Inca n-a aparut scrisoarea de sustinere din partea colegilor acestor ‘profesionisti’?

 26. Coegiul Medicilor e organizatie mafiota cu acte in regula.

 27. Ce nenorociți. Au salarii destul de mari, și tot nu se mai satura. Ar trebui sa înfunde pușcăria și să li se ia dreptul de practică. Ați jurat să nu faceți rău și voi omorâți oameni sănătoși că să mai băgați niște bani in buzunar. Scandalos și odios.

 28. Stenturile nu pot fi explantate si reimplantate. E fizic imposibil.

  Pacemakerurile si defibrilatoarele se explanteaza (obligatoriu inainte de cremare) si se reimplanteaza altor pacienti in tarile cu venituri mici si mijlocii (deci 75% din glob) de cand lumea. Desigur, se curata si resterilizeaza. Nu e cazul celor care au sange blocat in unele spatii ce nu pot fi curatate.

  Unde e stirea, asadar?!

  • Ce CREMARE ? Unde traiesti ?
   De ce le luau bani ?
   Pacientii erau informati ?
   Esti parte din sistem de explici asa cu patos si cu detalii prin omisiune ?

  • @jiji Recunosc ca nu am citit in detaliu articolul, intrucat titlul nu mi s-a parut interesant. Repet, este voie sa fie reimplantate.

   Unii pacienti doresc incinerare, imi imaginez, nu? Nu e voie sa introduci o baterie de litiu in crematoriu. Asta e un protocol international, nu e ceva agreat doar local.

   Intr-adevar, pacientul trebuie sa fie informat. La fel cum este informat cand i se transplanteaza un organ de la alt pacient, decedat.

   Nu cred ca ar trebui luati bani decat pentru costul procedurii de reutilizare a dispozitivului. Ca orice dispozitiv second-hand. Ma refer la spitalele private, evident.

   Nu explic cu patos. Repet, nu e interesanta stirea, ca sa am de ce explica cu patos. Da, sunt medic. Nu sunt cardiolog insa.

   Daca mai vrei sa afli detalii, intreaba-ma. Nu stiu ce ai vrea sa mai zic.

  • Stirea e ca luau bani pe ele, nu pe procedura. Si cu stenturile sunt si eu tare curios ce inovatie au gasit sa le poata reutiliza.

 29. Cat de jos pot ajunge oamenii astia ? Sa ii puna si lui ma-sa astfel de dispozitiv
  Pot recupera Proteze de sold, genunchi etc etc
  Hai baietii sa semnam scrisoare de sustinere ca la Suceava !!
  Oricum Colegiul Medicilor e ca mortul in papusoi !!
  Pariu ca nu se intampla nimic !!!!

 30. propun sa li se dea o amenda de 50 de lei celor care le dadeau pacientilor medicamentul Asta Neoton (dar numai daca nu se prescrie fapta dupa cei 10 ani de plimbat dosarelu prin tribunale).

 31. termin-o cu prostiile

 32. Iii pui si mamai tale cu spaga ?

 33. Eroii in alb😆😆😂😂😂
  Va dati seamana(sau nu)cu ce fel de personaje ingrozitoare vom avea de-a face(mai devreme sau mai tarziu)
  Cine poate,emigrarea de urgenta
  Aici e jale si prapad.
  Ma intreb cine i- o fi turnat

 34. Medici de la Spitalului Militar Regina Maria din Brasov!!!!!! Adica medici militari cu salarii ffffff bune+grad MILITAR???? Sub jurizdictia cui sunt? A Ministerului Sanatatii sau a Ministerului Sanatatii? Cine i-a angajat, cine le-a dat grade si pe ce competente??

 35. Ar trebui executati!

 36. Medicii acestia gindesc imoral dar actioneaza logic . De ce sa ingropi un trup fara viata cu un mecanism care poate fi de folos altuia ? Ceva asemanator se petrece in bisericile din Romania . Crestinul intra , cumpara o luminare noua si o aprinde dupa care pleaca . Cineva se ocupa de luminari sa le stinga pentru ca apoi preotii sa le topeasca si sa mearga cu ceara topita sa achizitioneze la schimb ( intr-o anumita proprotie ) luminari noi . Va imaginati ce pret ar putea avea o luminare la biserica daca toti enoriasii ar lua luminarile acasa si le-ar arde complet ?!

 37. Aha! O fi fost conflict de interese între membrii de partid, asta o fi rețeaua neunsa de sus, că altfel cine ii prindea vreodată? O să fie demisă o asistenta, trimisa la pușcărie o infirmieră sau un brancardier, medicii și restul achitați. Caz închis. Cum s-a întâmplat și la maternitatea Giulești și etc… V-au prins cu rate la dezvoltatori și la bănci și etc și dacă nu stam cuminți la cuscute, vin jandarmii zbang-zbang!

 38. Incredibil!!!! Astia nu sunt oameni, nu poti sa faci asa ceva, sunt gunoaie!

 39. chiar credeti ?
  stenturile nu se pot refolosi – este o tampenie.
  peace maker-urile ( stimulator cardiac) s-au refolosit de 20 – 30 de ani.
  altele sunt motivele de ancheta.

  • Daaa, Daaa, sunt anchetați niște eroi în alb autentici. Absolut nevinovați.
   Hai marș.

  • @Zenecu

   Cred ca Ion vrea sa zica ca sunt investigati “eroii” pentru mita. Ceea ce e excelent. De le-ar si desface contractele de munca…ar fi si mai bine. Si sa le calculeze estimativ spaga si sa ii oblige sa o dea inapoi. Vand o casa, ceva…si platesc baietii.

   Apropo, care eroi? Spitalele mentionate in articol, Spiridon in Iasi si Regina Maria in Brasov, nu au fost linia 1 in era Guvidului.

   Limbajul tau insa, mai Zeneca, lasa mult de dorit.

 40. Gradul de coruptie din tribunale generează cam acelasi grad si în spitale.Spitalul medical se lasă contaminat foarte usor de spitalul social,care la randul lui e contaminat de cei de la varful sistemului.

 41. Oricum i-as bate cu lopata exact ca in clipul ala cu wagneriti.

 42. Evul mediu și coborâtul din copac și da Viorica Dancila e fostul prim ministru al României…..au logica acum parca toate nu-i așa?

 43. Păi ce facem aici băieţi?! Noi încă n-am dat clasare? Clasare, prescripţie, achitare, fapta nu există. Ne mişcăm şi noi mai cu talent? Că stricăm circuitul şpăgii în natură şi e păcat de munca la domnii ăştia…

 44. la UPDATE ma refer acum:
  Asta e de scaun electric tata! Sa dai susbstante nocive pacientilor ca sa ii obligi sa aiba nevoie de un astfel de dispozitiv mi se pare mai rau decat o crima banala, obisnuita…Bai tata stiam ca medici romani sant niste canalii dar sa faci asa ceva…pare incredibil in 2023! Astia merita MOARTEA!

 45. După ce-au facut în plandemie nu ma mira nimic.

 46. Da ma, sa te duci la vrajitoare sa te lecuiasca de apendicita acuta. Astia ca tine ati fost degeaba la scoala. Daca ati fost.

 47. CREMARE : probabil sub 0.01% in Romania
  restul SPAGA pe fata !! Oricum nu-i atinge nimeni . Ei conduc sistemul, ministerul si ordinul medicilor
  Alte exemple : Lascar, Beuran,Lucan etc etc
  Toate centrele universitare sunt doar afaceri de famiglie, pile, etc etc
  Repet insa nu ii atinge nimeni
  Ca sa ai 200 de dispozitive inseamna ca e bagata si anatomia patologica si oricum se stia de mult ca doar nu le-a pus singur la el acasa in bucatarie