G4Media.ro

UPDATE Marcel Ciolacu: Rusia încalcă toate regulile dreptului internațional/ Vom ajuta refugiații…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE Marcel Ciolacu: Rusia încalcă toate regulile dreptului internațional/ Vom ajuta refugiații dacă va fi cazul/ Reacția PSD

Liderul PSD a transmis, într-un mesaj publicat marți dimineață, că ”Rusia încalcă toate regulile dreptului internațional”, condamnând ”mișcările sale violente”.

UPDATE 09:35 PSD a reacționat, marți dimineață, după invazia Rusiei în regiunea ucraineană Donbas. Social-democrații condamnă agresiunea Rusiei și își afirmă susținerea pentru Ucraina:

 • ”Condamnăm ferm încălcarea flagrantă a dreptului internațional de către Federația Rusă prin recunoașterea ”ca independente” a autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Luhansk. Suntem profund îngrijorați de această decizie, care constituie și o încălcare a Acordurilor de la Minsk, precum și o amenințare la adresa păcii, securității și stabilității, și considerăm că aceasta trebuie sancționată cu hotărâre de către comunitatea internațională. Susținem suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei în cadrul frontierelor recunoscute internațional și îndemnăm puternic la continuarea eforturilor de soluționare pașnică prin diplomație, a conflictului”, se arată în comunicatul transmis de PSD, marți dimineață.

știrea inițială

Social-democratul susține că ”decizia irațională” a Kremlinului va crea un front comun NATO-UE și transmite că România ”va ajuta refugiații” dacă va fi cazul.

 • ”Rusia încalcă prin mișcările sale violente toate regulile dreptului internațional. Este o decizie care va determina o și mai puternică întărire a flancului estic și a zonei Mării Negre. O decizie irațională care va crea un front comun al NATO și UE, inclusiv în ceea ce privește aplicarea unor sancțiuni semnificative.
  România rămâne solidară cu Ucraina. Românii sunt în siguranță sub umbrela NATO. Partidul Social Democrat susține respectarea normelor internaționale, securitatea României și siguranța cetățenilor. Dar dincolo de asta, ne pasă de vecinii noștri și de regiunea noastră. Avem nevoie de pace și de prosperitate, nu de război. Vom ajuta refugiații, alături de alte state din regiune, dacă va fi cazul. Rămânem solidari cu deciziile majore ale cluburilor din care facem parte, UE și NATO, cu care suntem în deplină coordonare”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. De parca tâlharii roșii in frunte cu mercenarul PSD Dorneanu respecta normele Europene si internaționale.

  • Doar PSD și PNL știu cum merg lucrurile in Sistem. Pe udmr il lasa de capul lui că e șantajabil apoi.
   Ce sa faci cu USR sau aur?

 2. A venit si reactia PSD-ului.
  Nu mai sunt cele 3 partide (PNL, USR, etc) cu stea in frunte.

  • Au asteptat sa clarifice zona Belina cui aparține, ca judecatorii trag de timp. Dragnea zice ca-i „a noastră”