G4Media.ro

UPDATE Kremlinul susține că nu a invitat niciun şef de stat străin…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

UPDATE Kremlinul susține că nu a invitat niciun şef de stat străin la parada de Ziua Victoriei din 9 mai / Numai președintele Kârgâzstanului a acceptat să participe la paradă, fiind deja la Moscova pentru o vizită programată

UPDATE Numai un singur președinte, Sadyr Japarov din Kârgâzstan, a acceptat să se alăture lui Putin la parada de Ziua Victoriei de la Moscova, pe 9 mai.

„Nu au existat invitații speciale în acest an – nu este o aniversare importantă. În ajunul [zilei de 9 mai – n.r.] din acest an, președintele Japarov al Kârgâzstanului va efectua o vizită [în Rusia – n.r.] și, fiind aici cu o zi înainte, a decis să rămână la paradă și să împărtășească mândria noastră cu ocazia Zilei Victoriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA, preluată de Pravda.ua.

Știrea inițială

Rusia nu invită niciun şef de stat sau de guvern străin la tradiţionala sa paradă militară din 9 mai, în cel de-al doilea an de război al Kremlinului împotriva Ucrainei, relatează DPA, citată de Agerpres.

„Anul acesta nu au existat invitaţii speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului luni, potrivit agenţiei Interfax.

Doar preşedintele fostei republici sovietice Kârgâzstan, Sadâr Japarov, ar urma să participe la festivităţile care marchează cea de-a 78-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial, întrucât oricum se va afla la Moscova într-o vizită de lucru.

Oficial, Kremlinul a justificat absenţa şefilor de stat străini prin faptul că în acest an nu este o aniversare importantă a evenimentelor.

Cu toate acestea, la aniversări similare din trecut, şefi de stat au venit la Moscova pentru a participa la ceremonia din Piaţa Roşie din Moscova, unde peste 10.000 de soldaţi defilează şi sunt expuse echipamente militare pentru această ocazie.

Ruşii au început invazia la scară largă a Ucrainei vecine în februarie 2022.

Anul trecut, la aniversarea din mai, niciun invitat internaţional nu a participat la parada de la Moscova.

În acest an, festivităţile din regiunile aflate în apropierea graniţei şi în peninsula ucraineană Crimeea, care a fost anexată de Rusia, au fost în mare parte anulate din motive de securitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ar fi putut sa-l invite pe Iliescu, oricum asta ii va îngropa pe toți, inclusiv pe Putin.

  2. Poate se duce simionski (și rămâne acolo!)

  3. …artificiu de doi bani care sa mascheze faptul ca mai nimeni nu ar vrea sa se afiseze cu Putin…

  4. E invidia mare pe occidentali. Ruzzia isi lanseaza victoria!!! Dupa operatiunea de 3 zile … 1 an si.. nu conteaza