G4Media.ro

De ce a fost informat președintele Iohannis despre drona căzută în Deltă…

Foto: Geoconfirmed

De ce a fost informat președintele Iohannis despre drona căzută în Deltă abia marți seară la 22.00, deși armata descoperise resturile în jurul orei 17.00: Ministerul Apărării susține că nu a putut fi informat pentru că era în avion

Update 17.24: Purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, a explicat pentru G4Media de ce președintele Klaus Iohannis a fost informat de ministrul Apărării abia marți seară despre descoperirea resturilor de dronă, descoperire care fusese realizată marți în jurul orei 17.20 și comunicată ministrului după ora 18.00.

Purtătorul de cuvânt a declarat pentru G4Media că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a primit informația în jurul orei 17.20, în timpul conferinței de presă comune de la Cincu a președintelui Iohannis cu premierul Luxemburgului, dar nu a putut să îl informeze imediat pe președinte pentru că acesta a plecat imediat cu avionul spre București.

Spînu a mai spus că, ulterior, ministrul Apărării însuși a plecat cu avionul de la Cincu și abia la aterizare l-a putut informa pe șeful statului.

Articol inițial: Șeful statului major al Armatei, Daniel Petrescu, a declarat joi seară la Antena 3 că președintele Iohannis a fost informat marți în jurul orei 17 de către ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, despre faptul că militarii au descoperit resturile unei drone în Delta Dunării.

Informația intră însă în contradicție cu ce declarase însuși ministrul Apărării cu o zi înainte, când a spus într-un interviu la TVR că l-a informat pe șeful statului marți seară la ora 22.00.

Ascultă mai jos declarația ministrului Angel Tîlvăr:

Aceasta este încă o neconcordanță legată de drona căzută luni dimineață în Deltă. Reamintim că oficialii statului au respins inițial categoric această informație lansată de Ucraina. Ministrul Apărării a admis adevărul abia miercuri la prânz.

Daniel Petrescu, șef al Statului Major al Apărării, a declarat joi la Antena 3 că a aflat încă de marți după-amiază, la ora 17.21 că o dronă s-a prăbușit la Plauru – Ceatalchioi.

Întrebat de ce a durat atât de mult confirmarea informației lansate de oficialii ucraineni, șeful Statului Major a spus că primii militari trimiși la fața locului, care fac parte din structura de informații a Armatei, nu au găsit nimic. Abia marți au fost trimiși mai mulți militari din Forțele Navale, care ar fi descoperit-o puțin după ora 17.00.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Si mincinosi, si pr0sti

  2. Era plecat Ioha la golf?

  3. Si daca’l anuntau pe KK WC iohanis la ora 17:01, ce ar fi fost? Lasa asta golful, sandwich ul, totu’ si venea sa faca ordine? Asta e primul care fugea in caz de atac

  4. Nimic nou, știm cu toții că ministrul PSD este in aer, nu este singurul, spre ghinionul nostru.

  5. Astor ape kanga ca sunt minciunosul și prosti, mai și semnalizează. Vai mama noastră ce stat praf avem !