G4Media.ro

Unul dintre ostaticii care au murit în captivitatea teroriștilor Hamas are cetățenie…

Sursa foto: Mohammed ABED / AFP

Unul dintre ostaticii care au murit în captivitatea teroriștilor Hamas are cetățenie română, confirmă Ministerul Afacerilor Externe

Decesele a cel puțin trei ostatici israelieni care au fost răpiţi de teroriștii Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie au fost confirmate vineri de familiile lor, potrivit CNN. Ministerul Afacerilor Externe din România cofirmă că unul dintre ostaticii care și-au pierdut viața în captivitate are dublă cetățenie română și israeliană.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza.Ministerul afacerilor externe transmite condoleanțe familiei îndoliate”, se precizează în comunicatul MAE.

În prezent, trei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza.

Israelul care a reluat atacul în Fâșia Gaza a transmis că în total 137 de persoane s-ar mai afla în captivitate teroriștilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Ostaticii care AU MURIT în captivitate”? De batranete sau cum?
    Interesanta alegere de cuvinte. Au fost ucisi de propriul lor guvern israelian prin bombardamente.
    Se poate mentiona ca victimele au fost rapite de Hamas dar nu si ca au fost ucise de IDF. Unde e impartialitatea jurnalistica?