G4Media.ro

Unul din trei cetățeni UE refuză să se vaccineze momentan

Unul din trei cetățeni UE refuză să se vaccineze momentan

Scepticismul faţă de vaccinarea împotriva noului coronavirus rămâne răspândit în Uniunea Europeană, potrivit unei declaraţii făcute luni de un înalt oficial european cu referire la un sondaj realizat la nivelul Uniunii, transmite dpa.

Un procent de 33% din cetăţenii UE au declarat că nu doresc să se vaccineze cât mai curând posibil sau chiar anul acesta, a declarat Martin Selmayr, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în Austria.

Această stare de fapt riscă să submineze obiectivul UE de a obţine imunitatea colectivă în acest an, a spus el, un aspect logistic important având în vedere ritmul lent al vaccinării în statele membre.

Sondajul la care face referire Selmayr a fost realizat pe un eşantion de 27.000 de cetăţeni din statele membre UE în lunile februarie şi martie.

Oficialul UE a făcut apel la înţelegere în cazul în care schema planificată de certificare a vaccinării la nivel european, „certificatul verde”, nu va funcţiona 100% de la început.

Martin Selmayr a mai spus că este important ca cele 27 de state membre ale UE să fie de acord cu două aspecte cheie înaintea lansării certificatului menit să faciliteze circulaţia persoanelor.

În primul rând, a spus el, încă există o dispută cu privire la faptul dacă cineva este considerat vaccinat la trei săptămâni după prima doză sau numai după imunizarea completă.

În al doilea rând, ţările trebuie să fie de acord dacă numai vaccinurile aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar trebui să fie valabile sau dacă deţinătorii de certificate ar putea fi, de asemenea, persoane care au primit vaccinuri chinezeşti şi ruseşti.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nu, nu, 2 din 3!

 2. Probabil ponderea reala e mai mare, iar acest scepticism e o dovada de normalitate, intre cele doua extreme (antivaccinisti si vaccinistii militanti).

 3. Titlul corect era: Unul din 3 cetateni UE asteapta ca altcineva sa se vaccineze si sa ii scape de pandemie.

 4. Nu trebuie sa isi faca iluzii nimeni .
  Cind toti cei care accepta de bunavoie vaccinarea se vor vaccina ceilalti vor fi obligati prin conditionari de tot felul …..

  Rabdare .

 5. …doar,unul?
  …banda de idioti!

 6. Mai bine spus trei sferturi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.