G4Media.ro

Untold vrea să monetizeze afacerea lansând noua tehnologie digitală NFT

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Untold vrea să monetizeze afacerea lansând noua tehnologie digitală NFT

Organizatorii festivalului Untold, suspendat anul trecut și sub semnul întrebării în acest an, vor să lanseze o serie de NFT – obiecte digitale unice ce pot fi achiziționate de fani (non-fungible token).

Cei care vor licita pentru NFT-urile Untold vor putea deveni proprietarii unor momente memorabile din edițiile trecute ale festivalului.

Pe scurt, un NFT (care poate fi un clip video, un fișier audio, o imagine digitală sau un joc) este un obiect digital unic, ce nu poate fi înlocuit. Este vorba despre noua tehnologie digitală derivată din Blockchain și utilizată și în cazul unor criptomonede. Posesorul său, care plătește pentru această calitate, poate fi asimilat unui colecționar care a intrat în posesia unui exemplar unicat de carte semnată de autor.

De ce ar cumpăra un utilizator un NFT? Atât pentru a-și satisface hobby-ul legat de respectiva operă artistică, dar și pentru că, de obicei, posesorul său cumpără și drepturile de autor pentru opera respectivă.

Primul NFT Untold va fi lansat pe platforma OpenSea. Aici se pot cumpăra, vinde și comercializa oricare dintre aceste articole cu oricine din lume. OpenSea este în prezent cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole și cele mai bune prețuri pentru noile categorii de articole. OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecție cripto, articole de joc, artă digitală și alte articole digitale bazate pe blockchain.

NFT-urile au apărut în 2015 și treptat au atras interesul investitorilor care își plasau banii în criptomonede. De exemplu, artistul digital Beeple a vândut în acest an NFT în valoare totală de 69,3 milioane de dolari la licitații organizate de casa Christie’s.

Sursa: economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Bani din cer…

 2. Conserve cu aer de Cluj , varianta digitala.

  Eu insa le urez succes, trebuie sa faca tot ce pot in conditiile actuale.
  Oamenii au creat ceva deosebit timp de mai multi ani prin festivalurile Untold si NeverSea.

 3. Lipseste un P din titlul articolului.

  „Cei care vor licita pentru NFT-urile Untold vor putea deveni proprietarii unor momente memorabile din edițiile trecute ale festivalului” … cata prosteala :))) cica proprietarii unor momente memorabile din anii trecuti :))) sigur se vor gasi multi platitori, dar nu e prost cine cere…

  Un mic secret, pe youtube sunt milioane cu NFT-uri Untold si sunt si gratis :))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.