G4Media.ro

Universitatea din Craiova dezminte presupusa colaborare cu Rusia și își exprimă ”stupefacția”…

Universitatea din Craiova dezminte presupusa colaborare cu Rusia și își exprimă ”stupefacția” față de comunicatul Ministerului rus de Externe

Universitatea din Craiova a dezmințit informația lansată de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, care anunțase crearea unei comisii pentru diplomație publică. Universitatea din Craiova își exprimă ”stupefacția” față de implicarea sa de către diplomații ruși în această situație și arată că ”nu a semnat și nu intenționează să semneze niciun Memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe”.

Reamintim că purtătorul de cuvânt al Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că instituția intenţionează să creeze o comisie de experţi ruso-română pentru diplomaţie publică şi dialog ştiinţific şi cultural. Crearea acestei comisii ar fi fost prevăzută în Memorandumul pe care Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe şi Universitatea din Craiova ar fi planificat să-l semneze, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, citată de Rador.

Comunicatul integral al Universității din Craiova:

Poziția UCv față de declarația purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, doamna Maria ZAHAROVA

1.Universitatea din Craiova nu a semnat și nu intenționează să semneze niciun Memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe.

2.Universitatea din Craiova nu are nicio colaborare cu Ministerul rus de Externe sau cu alte instituții din Federația Rusă, cu excepția celor universitare:
acord Erasmus+, Acțiunea cheie 1- KA107 Mobilități cu țările partenere (mobilități cadre didactice), încheiat cu Ural Federal University, acord care va expira în data de 31 iulie 2019;
acord de cooperare interinstituțională cu Kazan State Power Engineering University – semnat în anul 2014, în baza căruia nu s-au înregistrat activități și care va expira în 23 iulie 2019.

De asemenea, ne exprimăm stupefacția cu privire la implicarea numelui Universității din Craiova în acest comunicat al Ministerului rus de Externe, cu atât mai mult cu cât asemenea acorduri interinstituționale pot fi semnate doar de rectorul universității, după aprobarea lor în Consiliul de Administrație și în Senatul universitar.

Până în acest moment, Universitatea din Craiova nu a primit nicio solicitare referitoare la semnarea unui Memorandum cu Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe.

Foto: Universitatea din Craiova (Site-ul propriu)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cand ai o intreaga organizatie ce livreaza stiri false, demersuri mixte adevarate-false si alte actiuni subversive, se mai intampla uneori sa incurci borcanele…
    Ce e de retinut, e ca Ministerul rus de Externe este parte integranta a aparatului de fake news rusesc.

    • asa este. in 2015 parca, insusi ministrul rus de externe a preluat un fake news despre un viol comis in germania un afgan refugiat.

  2. Cum iti dai seama ca minte un rus? Daca vezi ca respira…

  3. dezbinati ,dezbinati , dezbinati , ceva tot ramane!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.