G4Media.ro

Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia…

Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia / Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate de ruși pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) anunță că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui lectorat de limbă română la această instituție rusă de învățământ superior. Anunțul a fost făcut de UAIC după ce rectorul Tudorel Toader și alți profesori ai săi au luat parte, miercuri, la Forumul Internațional al Învățământului Pedagogic, organizat între alții de MInisterul Științei și Învățământului Superior din Federația Rusă, Universitatea din Kazan și Academia de Științe ale Educației din Rusia.

UAIC precizează într-un comunicat de presă că a fost reprezentată, la eveniment, de:

 • prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector
 • prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare
 • prof. univ. dr. Constantin Cucoș – coordonatorul programului de masterat didactic
 • conf. univ. dr. hab. Ludmila Bejenaru – Facultatea de Litere
 • lect. univ. dr. Bogdan Constantin Neculau – director al departamentului de învățământ preuniversitar.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Astia-s pe fata! Iesenilor, de ce dracu nu-i zburati pe tovarasii astia???

 2. Hahahahahahahahahahahahaha!!!! Pregătirea elevilor/studenților pentru ce fel de epocă? Pentru Evul Mediu Timpuriu? Pentru Antichitate? Asta da știre!!! Îi pregătește pe educatori și profesori cum să stea în poziția mielului tăiat în fața stăpânului, care, la rândul lor, au rolul de a-i pregăti pe elevi și pe studenți cum să fie docili, slugarnici, supuși complet față de șefi și cum să fie lipsiți de verticalitate, rațiune și capacitate decizională independentă. Hahahahahahahaha! Bravo, bubonel!

  • Si eu am zambit initial, cu mari semne de intrebare, dar: cautati pe internet, e in TOP 20 in Rusia(locul 12), imbatabila la Cercetare stiintifica!
   Asta am citit, e pe Locul 370 in TOPul Universitatilor mondiale!
   In timp ce in Romania, cea mai buna Universitate UBB Cluj Napoca e pe Locul 814 in Lume, Universitatea Bucuretsi e pe Locul 955 iar Universitatea Al Ioan Cuza Iasi a iesit din TOP 1000!!!

 3. acolo ii sunt recunoscute doctoratele lui 2dorel-soparla-de-bahlui-angajatorul-fiului-vanator-de-hartii-secretarea-lui-draknea

  • S-or fi dezbatut si aspecte legate de pedagogie MAKARENKO, respectiv aplicarea doctinelor economice VALEV si binefacerile activitatilor economice prestate de noi in SOVROM-uri, tratatele CAER si Varsovia?

 4. Daca s-a vrut o stire tendentioasa merge doar pentru cei ce nu stiu sa citeasca.
  Aflati ca sunt in companie buna baietii de la Iasi.
  Nu de alta dar rusii au colaborari cu University of Innsbruck , Imperial College London (UK) Kanazawa University, studenti de toate natiile in programe de exchange( incepand cu nemti, japonezi, polonezi, cehi).
  Unde mai pui ca au 50000 de studenti si buget de 120.000.000 euro.
  Altfel trebuie sa dam stiri ca Tudorel e nasol si „e cu rusii”.
  Ba G4 da cica si iubitu vostru Biden e cu rusii.

 5. Adica o sa colaboreze inpreuna la distrugerea Istoriei si a Romaniei

 6. Norocul lui 2dorei este ca in tara asta se raspunde penal(ocazional) doar pentru furt in rest ……

 7. Foarte bine, educaţia în România e praf.

 8. Posibil sa fie o universitate buna, dar este in Rusia. Si toate relatiile de orice fel cu Rusia trebuie reduce la minimum atata timp cat agresiunea ei fatisa impotriva noastra – indiferent ca este pentru NATO sau nu – nu va inceta.

  • Posibil… Nu prea se inghesuie nimeni la universitatile din Kazan vs. cele din Anglia sau Franta, dar siguri tu iti poti trimite copiii acolo. Sa invete cum merge treaba in Rusia pe propria piele.

 9. sunt scarbit de tudorel toader, de cadrele didactice de la universitatea din Iasi si de studenti. Faceti de rusine Iasiul, capitala Moldovei!

 10. Astfel de scursuri si-au facut datoria exemplar fata de stapanii lor, asa ca au fost rasplatiti cu functii si bani. Iar acum pot sa ne rada in fata, ca nimic nu ii atinge.

  Tot timpul dispretul fata de romani a fost rasplatit cu varf si indesat.

 11. Trebuie să fim corecți.Toti studenții din lume care studiază în rușia și zone adiacente sunt specializați și în acțiuni de spionaj,sabotaj .Apropo de Innsbruck// Austria a devenit provincie rusă unde chiar și instituțiile de informații au fost declarate nesigure ptr UE și NATO și nu sunt sigure.Sunt efectiv blokate in relațiile cu cele UE