G4Media.ro

Universitatea Babeș-Bolyai critică interdicția privind informațiile depre identitate de gen în instituțiile…

Sursa foto: Facebook UBB

Universitatea Babeș-Bolyai critică interdicția privind informațiile depre identitate de gen în instituțiile de învățământ: ”o teorie academică poate deveni interzisă prin lege!”

“Dincolo de varietatea opțiunilor ideologice, din punctul nostru de vedere problema majoră în acest caz este că, prin formulările vagi ale legii, pe lângă punerea sub semnul întrebării a unor programe / cursuri / cercetări / specializări universitare deja existente, o teorie academică poate deveni interzisă prin lege! Dar o teorie academică se testează academic și supraviețuiește sau dispare în urma acestor teste derulate în condiții etice, nu altfel!”, arată Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, într-un comunicat emis miercuri.

Aceasta ia, astfel, poziție față de votul de ieri prin care Senatul a adoptat măsuri ce interzic informațiile depre identitatea de gen în școli și universități. UBB arată că se opune “oricărui tip de intruziune politică sau ideologică asupra științei/mediului academic”.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Da, In Romanica, o teorie academica poate fi interzisa prin lege !

  PS. Am o curiozitate teribila ! Presedintele Iohannis va retrimite legea in Parlament pt a fi reexaminata sau o va ataca direct la Curtea Constitutionala ?

  PPS. Ori poate ca PNL va ataca legea la CCR , alaturi de USR pt ca USR de una singura nu poate !

 2. Nici teoria pamantului plat nu se preda. WTF

  • Eu sunt curios cate ore de predare aloca Babes-Ebola fiziognomiei. E si aia teorie stiintifica.

 3. Universitatea Babes Bolyai din Cluj, finantata si propagata de Organizatiile lui George Soros. Si ceva “laboratoare sociale” de “redesteptare a tinerilor” cu fonduri de la Soros.

 4. Ah si inca ceva: daca se preda, pot predau si parerile conform carora deviatiile de la identitatea de gen sunt considerate patologie? Sau sunt obligat sa spun ca orice forma usoara de psihoza e de fapt normalitate?

  • Foarte bune observatiile. Noua stanga incepe sa-si arate coltii in US: https://twitter.com/ggreenwald/status/1272721382300889089

   In Romania, probabil ca s-a infiltrat mai putin, dar cred ca in mediul academic si cel corporate e destul de populara treaba.

   Sper ca bunul simt sa primeze la finalul povestii asteia.

  • A,nu, ferească dumnezeu să spui ca daca nu iti accepti/înțelegi identitatea sexuală- esti dement.

  • Si de asemenea ca toata perioada precrestina a fost caracterizata de fapt de o manifestare patologica a sexualitatii, nu-i asa?

 5. Teorie academica? Cu asa ceva se ocupa academicienii nostri? Ce fac astia, studiaza omul care se simte maimuta sau delfin? Vai si amar ce a ajuns si mediul academic, cu ce se ocupa acum 100 de ani si cu ce prostii se ocupa acum.

 6. @Dragos: pune mana pe carte si rasfoieste la identitate vs. orientare. Vb mai tarziu, okay?

 7. Ce mama saraciei s-o-ntamplat cu UBB? S-o transformat intr-un cuib de teorii de genuri si alte nascociri ale ingineriei sociale?
  Si cum vad baietii si fetele din UBB testarea unor astfel de „teorii academice” pe copii de scoala primara? O activitate academica eminamente etica, nu?!
  Mama lor de universitari stangisti!

 8. Romania se vrea o natie de bulangi lesbiene transsexuali pedofili,ca asa este moda acum in tarile civilizate si sa fie si romania in rind cu ele,bai cacatilor astia care ati crescut in fata calucatorului uitinduva la file porno non-stop romania este o tara crestina nu este tara lu Hitler

 9. Universitatea BB Cluj , la sectiile ideologice -psihologie,filosofie,sociologie a devenit un cuib marxist . Identitatea de gen este o teorie ideologica care se poate schimba in functie de cum se pune accentul , nu are nimic in comun cu realitatea.

  • MIRCEA foarte la locul lor observatiile fãcute de tine si adevãrate.Nu acum a început tranformarea UBB dar directia este clarã neoliberal marxistã.N-ar strica o emisiune sau niste articole despre tinerii care aterizeazã la Ubb si îsi ascund 5_6 ani pãrerile,opiniile si convingerile altele decît neoliberale pentru a evita complicatiile.Influenta CEU este evidentã indiferent de sectie.

 10. Atentie mare ca progresistii neo marxisti induc intentionat confuzia intre identitatea de gen si discriminarea de gen. Ei zic ca interzicerea studierii identitatii de gen va duce la cresterea violentei domestice. Complet fals, una e una, alta e alta. Identitatea de gen trebuie indepartata din invatamant altfel tot mai multi baieti se vor simti fete si invers.

 11. Cum ar fi sunat comunicatul daca ar fi castigat pr. Ioan Chirila pozitia de rector? S-ar fi dat ori ba? Astepta probabil unul scris de la mitropolie sau de la patriarhie pe care sa si-l asume…