G4Media.ro

Uniunea Europeană va interzice folosirea dioxidului de titan (E 171) ca aditiv…

Sursa foto; Comisia Europeana

Uniunea Europeană va interzice folosirea dioxidului de titan (E 171) ca aditiv alimentar începând din 2022

Statele membre au aprobat propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022. Dioxidul de titan are rol de colorant în mai multe produse precum guma de mestecat, diverse produse de patiserie, suplimente alimentare, supe şi bulionuri.

Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a declarat: „Siguranţa alimentelor noastre şi sănătatea consumatorilor noştri nu sunt negociabile. În prezent, acţionăm decisiv împreună cu statele membre, pe baza unor date ştiinţifice solide, pentru a elimina un risc legat de o substanţă chimică utilizată în alimente”.

Propunerea Comisiei se bazează pe un aviz ştiinţific al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, coform căruia E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar, în special din cauza faptului că nu pot fi excluse preocupările legate de genotoxicitate.

Textul va intra în vigoare la începutul anului 2022, cu excepţia cazului în care Consiliul sau Parlamentul European vor adopta o obiecţie până la sfârşitul acestui an. Va începe apoi o perioadă de eliminare treptată de 6 luni, după care se va aplica o interdicţie totală de utilizare în produsele alimentare.

Sursa foto: Comisia Europeana

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Decizie tipic politică, până în 2022 nu e toxic, e ok. Politicianismul trebuie să dispară din societate dacă vrem să supraviețuim.

    • Nu e decizie politica, dar nu poti spune „de maine, nu mai e voie” in timp ce inca exista produse si care se fabrica, se importa sau se vand. Trebuie sa acorzi timp ca sa se ajusteze piata si ei au acordat 2 luni. Nu e greu sa gandesti. Incearca din cand in cand ca sa nu mai tot vezi conspiratii peste tot.

  2. Ce bine maica. Slava lui Dumnezeu!

  3. nu specula Nu se poate face o stopare brusca Sint implicate o gramada de conditii si asta pina i se v-a gasi inlocuitor

  4. Dar monoglutamat de sodiu?
    Dar uleiul de palmier? Obținerea uleiului de palmier e responsabila de tăcerea junglei.

    • Crezi că dacă se va opri producerea uleiului de palmier, jungla va începe să vorbească?