G4Media.ro

Uniunea Europeană, pregătită să nu recunoască rezultatul alegerilor legislative din Rusia, în…

Uniunea Europeană, pregătită să nu recunoască rezultatul alegerilor legislative din Rusia, în cazul unei încălcări a reglementărilor internaţionale

Parlamentul European (PE) a adoptat o rezoluţie prin care cere Uniunii Europene (UE) să fie pregătită să nu recunoască rezultatul alegerilor legislative din Rusia, în cazul unei încălcări a reglementărilor internaţionale, relatează Euronews.

„Există, în prezent, un fel de conflict tectonic între Rusia nedemocratică şi Europa. Rusia preşedintelui (Vladimir) Putin este pe cale să devină cea mai mare ameninţare la adresa securităţii geopolitice a Europei. Din această cauză, trebuie să avem o strategie mult mai clară în vederea ajutării Rusiei să se schimbe”, a declarat presei raportorul Comisiei Afacerilor Externe din cadrul PE, Andrius Kubilius.

„Cred că istoria ne învaţă că Rusia este şi ea o ţară europeană şi că poporul rus poate face în aşa fel încât Rusia să redevină o democraţie”, a subliniat oficialul UE.

Cea mai mare parte a opoziţiei faţă de Putin nu şi-a putut desemna candidaţi în alegeri, în urma unei represiuni lansate în ianuarie, odată cu arestarea liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde a fost îngrijit în urma unei otrăviri cu noviciok, incident pentru care acuză Kremlinul şi serviciile secrete ruse, FSB.

Întreaga mişcare politică a lui Navalnîi a fost declarată „extremistă” şi i s-a interzis să desemneze candidaţi în scrutin. Numeroşi aliaţi ai acestuia s-au exilat, au fost plasaţi în arest la domiciliu sau li s-a interzis să candideze.

Aproximativ 108 milioane de ruşi sunt chemaţi la urne, începând de vineri şi până duminică, să aleagă cei 450 de membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamnentului rus. Rezultatele sunt aşteptate duminică seara.

Sursa foto: Twitter/Единая Россия – @UnitedRussiaParty

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. UE nu isi poate impune nici macar legislatia GDPR sau modul de spalare fara clor al carnii de pui, in afara ei.

  UE nu poate dicta nici maacr un salariu minim pentru hilotii din campurile de sparanghel din Germania.

  Trebuie sa fii smintit sa crezi ca „Renev” va dicta Rusiei un guvern „pe baza de reglementari”.

  • Exista. Trebuie sa fie libere (oricine sa se poata inscrie, cu exceptia condamnarilor penale), democratice (sa nu fie fortati alegatorii sa voteze, votul sa fie secret), corecte (numararea sa fie verificata de mai multe partide si observatori, sistemul electoral sa fie securizat, fara interferente, sa se solutioneze corect problemele, sa fie pedepsita frauda).
   Din pacate, Rusia esueaza sa indeplineasca cu siguranta primul criteriu, ba chiar parti din urmatoarele criterii.

 2. Breaking News!
  Președintele Rusiei Vladimir Putin a fost transportat de urgentă la spital in urma unei crize nesfărșite de râs provocate de acest comunicat al grupului de umor de la Bruxelles

 3. Daca are indigestie Putin si inchide gazul, toti astia de la Bruxel oare pe unde vor fugi de frica cetatenilor cuprinsi de pasiunea LGTB?

  • Simplu, la mata.

  • 7 ani de acasa se vede pe nasu tau online 🙂

  • Ambasador UE la un post TV a fost întrebat de reporter: ,,De ce nu discutați cu Rusia mai cu putere?”.
   Răspuns ambasador:,,Dacă 3 zile nu vine gaz la bucătării, de la primari la șefi de stat vor fi spulberați de propria populație!„.
   Reporterul a fost stupefiat de răspuns și nu a mai pus nici o întrebare despre Rusia, trecând la alt subiect.
   EHurezeanu pe un post TV a fost întrebat: ,,Poate Rusia să înceapă un război?”. Răspuns EH: ,,Nu poate, deoarece nu are cu cine!”.

 4. Superb comentariu! O sinteza politica foarte fina, obiectiva si spirituala.

 5. Îți dai seama..Occidentul care donează talibanilor un miliard de dolari drept ajutor..
  Ce să mai spui ..

 6. Blestemul resurselor….sărăcie sub nivelul Portugaliei încă 100 ani și ….lătrat la NATO la gard încă 50 ani minim…..putere zonală săracă…..cu pretenții de fost imperiu…..ce își vinde resursele brute pt supraviețuire…