G4Media.ro

Uniunea Europeană investighează dacă amenințarea cu bombă asupra zborului Ryanair Atena-Vilnius a…

sursa foto: captura tv8.md

Uniunea Europeană investighează dacă amenințarea cu bombă asupra zborului Ryanair Atena-Vilnius a fost făcută chiar de la bordul avionului de unul din agenții KGB însărcinați cu supravegherea lui Roman Protasevici, disidentul din Belarus

Structurile de securitate și transport ale Uniunii Europene care anchetează deturnarea unui avion comercial Ryanair de către statul Belarus realizează în momentul de față o anchetă de proporții pentru a lămuri toate aspectele, unul dintre acestea vizează suspiciunea potrivit căreia amenințarea cu bombă a fost făcută chiar de la bordul avionului, de unul din agenții KGB însărcinați cu supravegherea și răpirea disidentului din Belarus, Roman Protasevici, scrie securitynews.ro.

Pornind de la confirmarea directorului companiei aeriene irlandeze Michael O’Leary, potrivit căreia la bordul avionului deturnat se aflau agenți KGB din Belarus, anchetă trebuie extinsă, iar aspectele sunt acum ceva mai complicate. Belarus a executat nu doar un act de piraterie aeriană specifică organizațiilor teroriste, ci a lansat și operațiuni de supraveghere pe teritoriile statelor UE și NATO, notează publicația.

Unul din detaliile pe care le investighează acum structurile de securitate ale Uniunii Europene este suspiciunea potrivit căreia amenințarea cu bombă asupra zborului Ryanair Atena-Vilnius a fost făcută chiar de la bordul avionului, de unul din agenții KGB însărcinați cu supravegherea și răpirea disidentului din Belarus, Român Protasevici.

Se analizează datele GSM, se compară elemente de natură tehnică, se cer date de la companiile de telefonie mobilă, se verifică parametri de bord ai avionului. Din păcate, UE nu se poate baza nici o secundă pe vreo colaborare sau vreo urmă de adevăr din partea autorităților de la Minsk.

Telefonul dat de agentul KGB a fost dat exact în momentul în care distanță față de Minsk era suficient de mică pentru a forță, prin prezența unui avion de lupta sovietic MiG, aterizarea forțată în capitală Belarus și capturarea jurnalistului disident.

Dacă se confirmă suspiciunile relatate mai sus, se confirmă faptul că Belarus, la fel că și Rusia, a declanșat ample operațiuni agresive prin intermediul serviciilor secrete în spațiul occidental, mai scrie securitynews.ro.

sursa foto: captura tv8.md

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Niste comunisti nenorociti! Sa ii dea afara din IATA, sa mai mearga doar cu Moskoviciul pe acolo.

 2. „Dacă se confirmă suspiciunile relatate mai sus, se confirmă faptul că Belarus, la fel că și Rusia, a declanșat ample operațiuni agresive prin intermediul serviciilor secrete în spațiul occidental”. Asadar „se confirma” si cam atat. Nu se va întâmpla nimic, nici o sancțiune pentru Belarus, iar North Stream nu va fi anulat.

 3. O sa beleasca fix pwla cu personaje gen valean care era happy ca avionul a zburat mai departe fara cativa pasageri

 4. Inca exista sinistrul kgb , parca il botezasira fsb , nu fcsb .

  • Nu e chiar complicat, FSB e în Rusia, KGB în Belarus.

  • De parca ar conta cum ii zice.
   Bielorusii nu s-au mai complicat sa caute alt nume. Oameni dintr-o bucata!
   Ce-i in gusa si-n capusa.
   Daca te uiti la lukasenko vezi ca intr-un film din anii 50. Individul nici macar nu incearca sa convinga ca-i altceva.

 5. KGB…
  Așa că, Mosad, ești pe departe stat în stat.
  Cum nu ai știut tot?