G4Media.ro

Uniunea Europeană doreşte să contracteze încă 1,8 miliarde de doze de vaccin…

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Uniunea Europeană doreşte să contracteze încă 1,8 miliarde de doze de vaccin ARN mesager, livrabile în 2022 şi 2023

Comisia Europeană discută cu statele membre ale UE pentru a obţine aprobarea acestora în vederea iniţierii negocierilor cu asocierea Pfizer-BioNTech pentru contactarea a până la 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, care să fie livrate în anii 2022 şi 2023, a declarat vineri agenţiei Reuters un oficial european, relatează Agerpres.

Potrivit acestui oficial, care s-a exprimat cu condiţia anonimatului, Comisia Europeană a decis deja să abordeze Pfizer-BioNTech în această chestiune şi guvernele statelor UE sprijină planul ei, dar încă nu există o aprobare definitivă.

De asemenea, o sursă a Comisiei Europene a declarat agenţiei France Presse că noul contract de 1,8 miliarde de doze va fi pentru vaccinuri anti-COVID-19 de ”a doua generaţie”, adică adaptate pentru viitoarele variante ale coronavirusului.

Un purtător de cuvânt al executivului comunitar a confirmat planul de achiziţie a dozelor suplimentare, din care jumătate ar urma să fie contractate ca opţiune. Acesta a confirmat de asemenea că a fost identificat pentru această achiziţie un producător de vaccin anti-COVID-19 realizat cu tehnologia ARN mesager (ARNm), dar a refuzat să confirme că este vorba despre Pfizer-BioNTech.

Un alt vaccin ARN mesager autorizat în UE este cel produs de compania americană Moderna, iar compania germană CureVac încearcă de asemenea să obţină autorizarea vaccinului său creat cu aceeaşi tehnologie.

Cotidianul german Die Welt a relatat anterior în aceeaşi zi că executivul comunitar urmează să semneze un contract pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19, dar fără a preciza producătorul.

Conform oficialului citat de Reuters, vaccinurile din acest nou contract preconizat vor fi livrate pe baza unor calendare lunare şi vor exista clauze care vor obliga furnizorii să-şi respecte obligaţiile.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Fireste, virusul nu dispare va fi ca la gripa doar ca trebuie luat in seama mai serios ca e mult mai contagios si poti muri sau poti ramane cu sechele dupa boala. De aceea va fi nevoie de vaccinare in fiecare an probabil dar la anul lumea n-o sa mai fie asa stresata ca acum ca le face rau vaccinul.

    • Repede mai cazi de gugustiuc, esti sub hipnoza cumva?

    • Eu nu inteleg ce castiga unii oameni daca sunt asa de porniti impotriva vaccinului si vor sa-i convinga si pe altii. Ei au alegerea sa nu se vaccineze dar de ce altii sa nu o faca. Nu toti oamenii vor restrictii la nesfarsit si vor sa nu se imbolnaveasca.

    • Hai să-ți explic eu ce câștigă unii oameni porniți împotriva vaccinului: își iau salariul de la Sputnik/KGB fiindcă politica Rusiei este să slăbească Occidentul prin orice mijloace. Divizarea societății, minciuna, oamenii bolnavi, probleme in sistemul de sănătate, orice problemă socială, polarizarea, îi avantajează.
      In tot acest joc, cei mai puțin educați, pică de fraieri și sunt masa lor de manevra.

    • Tovarasi, o sa va întoarceți la NEW normal, indiferent ca va faceți „meleonu” de shot-uri. Oricum cu masca pe fatau salvam și planeta, amprenta de carbon, bla bla bla, deci nu va faceti iluzii ca scăpati.

  2. Banii sa fie tocați…
    Altfel, sa nu scada la bursa actiunile big farma…
    Trebuie anuntat din timp, asa creste interesu’

    • Afacerile Big pharma sunt din medicamente nu din vaccinuri. Cu vaccinurile au de pierdut, vezi la capitolul imagine dar trebuie sa le faca ca n-au ce face. Investitiile au fost uriase iar profiturile vor veni abia mai tarziu.

  3. de aici se inteleg ceva lucruri

    1 vaccinul(biontech) are efect maxim 12 luni, trebuie refacut

    2 PLANdemia va dura si in 2021, 2022, 2023, 2024 etc

    3 industria pharma americano-germana rules oficial

    4 nu exista alternative la vaccinul pfizer-biontech, probabil celalalte vaccine sunt apa de ploaie?

  4. Fie populatia UE a a crescut brusc cu citeva sute de milioane, fie birocratilor escroci de la Bruxelles li s-a parut ca au cistigat prea putin la ocazia asta.

    • Nu exista nici un indiciu deocamdata ca imunitatea la virusache asta e de scurta durata asa ca nu-mi povestiti ca-i pe doi ani.

  5. Deocamdata nu se stie dar e posibil sa nu dureze mai mult de 12 luni, la fel ca celelalte vaccinuri gripale.
    Pandemia se va opri in momentul in care ne vom imuniza prin vaccin sau prin boala, asta se stie deja sigur. Daca ne vaccinam cat mai multi in 2021, pandemia se va opri in 2022 daca nu va continua.
    Nu numai industria pharma dar si toate marile industrii sunt controlate de americani sau de germani pentru ca ei sunt cei mai avansati economic.
    Exista mai multe alternative la vaccinul pfizer biontech, sunt mai multe vaccinuri aprobate.

    • Nu, era un raspuns la cele afirmate de cineva mai devreme. De ce ar avea nevoie vaccinul de publicitate? Nu castiga nimeni din statul roman pentru ca e gratis, doar romanii ca scapa de pandemie si de restrictii.

    • Cat castiga din moment ce nimeni nu plateste nimic?

  6. Baietzii astia estimeaza vreo 4 doze de vaccin de cap de vita furajera din UE. Cred ca sunt cam optimisti sau psihopatzi. Si de ce? Pt o mortalitate de sub 1 % a karkaletului? Vise baietzi, vise.! Problema este ca tampeniile mUE ului vor fi decontate de copii nostri, ca boii astia vor fi pensionari. Dar cand ne trezim pre multi o sa i popim!