G4Media.ro

UNITER anunță decesul actorului Ion Roxin. Avea 85 de ani / ”Un…

Sursa foto: Captură video

UNITER anunță decesul actorului Ion Roxin. Avea 85 de ani / ”Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului”

Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani, anunţă marţi UNITER, într-o postare pe Facebook, relatează Agerpres.

„Am aflat cu tristeţe de plecarea dintre noi a actorului de teatru şi film Ion Roxin, Jean Roxin, aşa cum îl ştiau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie. Ion Roxin reuşea să imprime rolurilor sale o impresionantă forţă lirică. Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului. Condoleanţe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!”, transmite UNITER.

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu Catolic, la ora 12,30, cei care l-au cunoscut putând să-şi ia rămas bun de la 10,30, când sicriul cu corpul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului.

Ion Roxin s-a născut pe 5 mai 1938 la Paris şi în 1986 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti la clasa prof. Ion Cojar.

Şi-a început cariera la Teatrul de Stat din Petroşani în 1960, unde a fost angajat timp de 9 ani, a urmat Teatrul „Maria Filotti” Brăila, pentru ca ulterior să îşi dedice mare parte din viaţă – 37 de ani – scenei Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti.

În film a debutat în 1971 cu rolul Ziaristului din „Serata”, în regia Malvinei Urşianu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează