G4Media.ro

Unitate mobilă pentru triajul pacienţilor oncologici, la Spitalul Judeţean Sibiu, instalată de…

Unitate mobilă pentru triajul pacienţilor oncologici, la Spitalul Judeţean Sibiu, instalată de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”

Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”  instalează o unitate mobilă pentru triajul pacienţilor oncologici, la Spitalul Judeţean Sibiu. Unitatea va avea o suprafaţă utilă de 96 de metri pătraţi, va fi compusă din două cabine de triaj/ recoltare şi o cabină de aşteptare. Unitatea va fi operaţională în ultima săptămână a lunii noiembrie, relatează news.ro

„Pacienţii cu patologii grave, precum cancerul, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în faţa coronavirusului. În România, pe lângă riscul de infectare cu SAARS-CoV2, pacienţilor oncologici le este tot mai greu să aibă acces la tratamentul care îi ţine în viaţă, din cauza lipsurilor din infrastructura spitalicească şi a lipsei circuitelor medicale corecte. De cele mai multe ori, sunt nevoiţi să aştepte la cozi în afara spitalelor, în condiţii meteo nefavorabile sau în corturi improvizate (improprii pentru anotimpurile reci) pentru a fi triaţi şi a-şi primi tratamentul (ex. curele periodice de chimioterapie). Unităţile modulare de triaj sunt o soluţie viabilă pentru a le oferi bolnavilor de cancer condiţii umane în care să lupte pentru viaţa lor, alături de cadrele medicale care îi tratează. Dăruieşte Viaţă ridică Unitatea Modulară SCJU Sibiu, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru a asigura triajul pacienţilor oncologici şi un tratament minimal în ambulatoriu, în condiţii decente”, a transmis Asociaţia, potrivit news.ro 
Operaţiunea de montare este în plină desfăşurare, iar unitatea mobilă va fi disponibilă în ultima săptămână a lunii noiembrie.  
Sursa Foto: Facebook/Asociația „Dăruiește viață”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. A venit circul în sibiu

  2. Îmi pare bine ca am redirecționat 2% către asociația Dăruiește Viata

  3. Circul in orasul presedintelui… doar o campanie pt denigrarea sa! I-ati deranjat pe bsietii din serviciile mafiote ale statului mafiot roman!