G4Media.ro

Ungureanu (USR): Rafila şi PSD mai dau 1 milion euro să facă…

Foto: Pexels.com

Ungureanu (USR): Rafila şi PSD mai dau 1 milion euro să facă nişte specialişti din altă ţară ce ar fi trebuit să facă Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate şi ce are în atribuţii să facă

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi PSD „mai dau 1 milion euro să facă nişte specialişti din altă ţară” ce ar fi trebuit să facă Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. El afirmă că se putea cere asistenţă de la instrumentul de sprijin tehnic al UE, care nu necesită cofinanţare din partea statelor membre, sau putea fi realizată o licitaţie internaţională, „să ia această asistenţă, dacă o doreşte aşa de mult, la preţuri accesibile”, relatează News.ro.

„Ieri vă explicam cum aruncă pe geam Rafila şi PSD 700.000 de euro să ne arate OMS unde sunt spitalele României. Azi, vă voi demonstra cu acte că Rafila prin Ministerul Sănătăţii plăteşte 1 milion de euro fără ca cineva să fi impus această consultanţă în PNRR”, a scris Emanuel Ungureanu, joi, pe Facebook.

El a adăugat că citează „din contractul hoţesc al lui Rafila cu OMS: Rezultat 1.1. Indicatori de performanţă şi de calitate care se vor utiliza pentru selecţia unităţilor sanitare ce vor beneficia de Fondul pentru calitatea sănătăţii. Buget alocat: 1.000.000 euro”.

„În România, în caz că domnul Rafila nu ştia, avem aşa numita Autoritate Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) Scopul acestei agenţii este: «asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului, prin standardizarea şi evaluarea serviciilor de sănătate şi acreditarea unităţilor sanitare»”, a arătat Ungureanu.

Potrivit deputatului USR, finanţarea acestei agenţii se face de la bugetul de stat şi din venituri proprii.

„Acum, Rafila şi PSD mai dau 1 milion euro să facă nişte specialişti din altă ţară, ce ar fi trebuit să facă această agenţie şi ce are în atribuţii să facă!!! Domnul Rafila ne spune că a fost obligat să ia asistenţă tehnică de la OMS, dar nu spune adevărul, pentru că aşa cum este precizat în PNRR, Componenta 12 Sănătate (paginile 14-15), se putea cere asistenţă de la instrumentul de sprijin tehnic al UE, care nu necesită cofinanţare din partea statelor membre sau, pur şi simplu, domnul Rafila putea să realizeze o licitaţie internaţională, să ia această asistenţă, dacă o doreşte aşa de mult, la preţuri accesibile! Deci Rafila minte cu neruşinare, şi-a băgat mâna pană după cot în fondurile nerambursabile, care tot banii românilor sunt, dar că ne revin de la UE pe proiecte cu cap şi coadă, nu cu tunuri ca ale lui Rafila! Bonus! Ciucă îi mai dă la rectificare lui Rafila 2.6 miliarde de lei să poată plăti avansul de 10 milioane de euro către OMS”, a susţinut Ungureanu.

Miercuri, USR l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), organizaţie din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma, miercuri seară, că a alocat doar 42% din suma pe care USR o alocase pentru consultanţă în PNRR, comentând acuzaţia partidului respectiv în legătură cu sumele plătite OMS.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Cam trebuie sa dea cu subsemnatul viitorul fost „presedinte” al tarii. Interesant este ca nu a iesit Ciolacu la fileu sa-l apere pe Rafila si ne intrebam de ce? Nu mai este Rafila principalul candidat pentru ca a aparut Geoane pe banca de rezerve? Sau alte motive? Pentru ca el era de obicei omniprezent sa isi apere „specialistii”…

 2. Se da consultanta la buzunar.

 3. Circ ieftin marca USR+

 4. Ai 4, stai jos

 5. Eu propun concedierea tufelor si angajarea de personal calificat!

 6. Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate nu poate domnule, ca e bugetari si astia nu stiu decat sa trimita oamenii la plimbare dupa dosare cu sina …

 7. funny how the wheel turns

 8. CIRCUL USR marca DRULA RANGA. Plang sobolaniiUSR ca nu apuca sa inhate consultanta care au puso in PNRR . Bravo Rafila ! Nu lasa nimic la hienele din USR , asta au stiut sa faca . Ca si Capatana sefa de la sectorul 1 consultanta de 50 milioane de euro pentru autostrada Transilvania in 2009. Au trecut 13 ani si nici macar 1 km pe „marea consultanta ” AEGIS a lui Clatica Armand

  • inutil sa te iei de usr sau druli sau Clotil…
   Citeste legea.
   Noua ne trebuie schimbare… vrem sa vedem ce se intâmpla

  • Esti ca un troll rus obosit. Daca sariti sa ziceti ceva de USR e clar ca e ceva ilegal cu PNL PSD. Este atat de simplu cu voi.

 9. Iarasi postacii au dati peste cap hemoroizii sau o fi hormonii ca nici noi nu mai stim atatea au.