G4Media.ro

Ungaria vrea să extindă facilităţile fiscale şi să suspende evacuările şi executările…

Ungaria vrea să extindă facilităţile fiscale şi să suspende evacuările şi executările silite

Guvernul ungar va extinde măsurile de ajutor destinate să ajute proprietarii de mici companii să facă faţă crizei economice provocate de pandemia de coronavirus, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, transmite Reuters.

Peste 80.000 de antreprenori privaţi vor primi o scutire de la plata taxelor şi contribuţiilor sociale până după criză, precum şi companiile de media care suferă de pe urma scăderii veniturilor din publicitate, a anunţat Viktor Orban într-un mesaj televizat.

Premierul ungar a adăugat că evacuările şi executările silite vor fi suspendate, iar indemnizaţiile de maternitate vor fi prelungite până după epidemie. În trecut, Guvernul de la Budapesta a evacuat persoanele care au rămas în urmă cu plata ratelor la creditele ipotecare sau au încetat să mai plătească chirie pentru locuinţele publice.

Guvernul condus de Viktor Orban a adoptat încă de săptămâna trecută unele măsuri destinate sprijinirii economiei, precum facilităţi fiscale pentru micile afaceri şi suspendarea plăţii ratelor la credite până la finele anului, atât pentru companii cât şi pentru persoane fizice.

Până acum Ungaria a raportat 167 de cazuri confirmate de coronavirus şi şapte decese însă Orban a apreciat că în realitate numărul de infecţii ar putea fi mult mai mare, iar în perioada următoare Ungaria ar putea să se confrunte cu o creştere semnificativă a numărului de cazuri.

La rândul său, ministrul de Finanţe a spus săptămâna trecută că economia Ungariei îşi va reveni foarte lent după lovitura provocată de pandemia de coronavirus.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Sistemul bancar din Ungaria este cu capital maghiar peste 50% si astfel se pot forta niste directii asupra intregului sistem, o solidaritate nationala.

 2. Echivalent in Romania cu 1.000 ron net

  Care ajung pentru nevoile lunare ale orisicui pe timp de criza.

  Hrana + mici facturi.

  suspendarea debransarilor la gaze + electricitate pentru cine nu reuseste sa-si acopere plata, dar pe declaratie pe proprie raspundere le va achita in viitor.

  Oricine , neasigurat , poate cere ajutor lunar 500 ron.

  • 1.000 ron pentru cine detine contract suspendat / CNP

   500 400 300 ron oricine cere ajutorul statului si este neasigurat / fara contract de munca / CNP

 3. In caz ca epidemia scapa de sub control , jandarmeria si politia nu vor fi de ajuns in impunerea de masuri restrictive.

  Desi exista o foarte mica probabilitate , parte din armata fara armament ar trebui pregatita teoretic pentru echipe mixte mentinerea ordinii publice in zone unde politia jandarmeria nu pot face fata. fara armament.

 4. Punctul de inflexiune va fi cand pandemia ajunge in Africa.

 5. Nu va e clar? Aici avem numai legi facute pe genunchi de niste neispraviti care habar nu au cum merge economia. O RUSINE de guvern de ciolanari, gen Orban, Cîrțiu, Vela, Popescu, Costache, Anesie etc etc. Isrtoria va consemna – toti acestia sunt niste „liberali” ciminali.

  • de la fostii portocalii la ce te poti astepta? mai degraba te-ar impusca decat sa-ti dea 500 de lei direct din bugetul statului fara combinagii,consultanti si alte labareli!

  • Erati mai linistiti cu guvernul Dancila&adunatura lui Tariceanu?

 6. Ce prost Orban! Nu invata nimic de la Mandolina si Citu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.