G4Media.ro

Ungaria va înființa luna viitoare un minister al Energiei, a anunțat șeful…

Sursa foto: Pixabay

Ungaria va înființa luna viitoare un minister al Energiei, a anunțat șeful de cabinet al premierului / Ministerul Energiei va coordona politica energetică şi va prelua majoritatea competenţelor autorităţii energetice

Ungaria va înființa un minister al energiei ca entitate separată începând cu 1 decembrie, a declarat luni șeful de cabinet al premierului, în timp ce guvernul încearcă să abordeze creșterea prețurilor la energie, scrie Reuters.

Noul ministru al energiei va fi Csaba Lantos, președinte al consiliului de administrație al companiei energetice MET Holding AG din 2009 și fost director general adjunct al băncii maghiare OTP Bank.

Schimbarea în structura guvernului vine după ce ministrul tehnologiei și industriei, Laszlo Palkovics, a demisionat săptămâna trecută, înainte de transferul planificat al portofoliului energiei către un nou minister al energiei.

Ministerul Tehnologiei şi Industriei va fi dizolvat, iar sarcinile sale vor fi preluate de Ministerele Economiei, Construcţiilor şi Investiţiilor, Culturii şi Inovării, a adăugat directorul de Cabinet al premierului ungar.

Acesta a explicat că schimbarea vine în contextul creşterii importanţei securităţii energetice şi a preţurilor accesibile la energie, în urma războiului din Ucraina, dar şi a majorării preţurilor, legate de sancţiuni.

Ministerul Energiei va coordona politica energetică şi va prelua majoritatea competenţelor autorităţii energetice, a explicat Gulyas. 

„Noul minister va avea sarcina de a asigura o conducere unificată în ceea ce privește politica energetică”, a declarat șeful de cabinet Gergely Gulyas în cadrul unei conferințe de presă.  

Creșterea prețurilor la energie provoacă un salt al deficitului de cont curent și al deficitului bugetar al Ungariei și reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru guvernul naționalist al premierului Viktor Orban. Ungaria este dependentă în mare măsură de importurile de gaze și țiței din Rusia.

Ministerul de Externe va fi în continuare responsabil pentru extinderea planificată a centralei nucleare de la Paks, a declarat Gulyas.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Mda mai vedem.