G4Media.ro

Ungaria își continuă integrarea în energie cu Rusia și vrea să joace…

Ungaria își continuă integrarea în energie cu Rusia și vrea să joace în tandem pe piața din Europa Centrală și de Est

Compania ungară de stat MVM Zrt. şi filiala din Ungaria a grupului rusesc de stat Rosatom, „Rusatom Service Rt.”, au înfiinţat o firmă mixtă ungaro-rusă în Ungaria sub numele European Power Services (EPS) Zrt, transmite agenția maghiară de presă MTI. Guvernul maghiar își continuă astfel politica de apropiere de Rusia, criticată atât de UE, cât și de SUA.

Rosatom arată într-un comunicat citat de MTI că în această asociere ambele părţi vor fi proprietari cu cote egale, iar European Power Services Zrt. va funcţiona ca parte a grupului MVM. Cele două părți vor coopera în domeniul întreţinerii echipamentelor şi instalaţiilor energetice.

Firma mixtă ruso-maghiară anunță că va urmări oportunităţi de pe pieţele din regiune, în principal Cehia, Slovacia, Ucraina şi Balcani.

Foto: Viktor Orban și Vladimir Putin / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. O să-și ia Ungaria o țeapă de proporții epice de la Putin, ca toate țările care au făcut afaceri cu rușii în speranța că ei sunt mai deștepți și nu vor fi păcăliți.

    • Pana atunci, stai relaxata 🙂

    • Poate da, poate nu. Ungaria este dependenta de sursele externe de gaz metan, motiv pt care incearca din rasputeri sa-si diversifice resursele: in afara de Rusia sa cumpere gaz din Marea Neagra, via Adriatica etc. Sursele din Marea Neagra sunt nesigure si carotate de vecinul din Est.

  2. Pana atunci, stai relaxata 🙂

  3. FELICITARI Vikotr Orban !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.