G4Media.ro

Ungaria începe instruirea militară pe bază de voluntariat a funcţionarilor publici

Budapesta / foto: Pexels.com

Ungaria începe instruirea militară pe bază de voluntariat a funcţionarilor publici

Ungaria – care pledează pentru ca Ucraina să facă pace cu Rusia – începe instruirea militară a funcţionarilor publici, pe bază de voluntariat, a anunţat ministrul ungar al apărării naţionale, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, luni, printr-un clip publicat pe pagina sa de Facebook, relatează agenția MTI, citată de News.ro.

Oficialul ungar spune că în situaţiile de urgenţă din trecut s-a putut observa că implementarea cu succes a capabilităţilor şi sarcinilor de apărare nu depind numai de militari. De aceea, Ungaria a decis să le ofere funcţionarilor publici care lucrează în diferite domenii ale administraţiei de stat şi care doresc să facă asta să poată participa în mod voluntar la instruire în domeniul apărării naţionale.

La invitaţie au răspuns foarte multe persoane, a precizat Szalay-Bobrovniczky.

Acesta i-a salutat pe funcţionarii publici care s-au oferit în mod voluntar să facă asta. Primii 90 de participanţi vor începe deja instruirea în domeniul apărării naţionale.

Ministrul apărării le-a mulţumit că s-au angajat să ia parte la această instruire specială şi nouă, care le permite să „servească la întărirea securităţii şi capacităţii de apărare a Ungariei”.

„Pacea necesită putere. Noi continuăm să lucrăm”, a spus Szalay-Bobrovniczky.

„Cei care se înscriu la programul de apărare adaptivă dau un exemplu de responsabilitate comună de a lua parte la apărarea patriei noastre”, a scris ministrul pe Facebook.

 

Urmărește-ne și pe Google News

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...