G4Media.ro

Ungaria înăsprește condițiile pentru călătorii în străinătate, începând de luna viitoare, și…

Ungaria înăsprește condițiile pentru călătorii în străinătate, începând de luna viitoare, și le recomandă cetățenilor să evite să iasă din țară

Ungaria a anunţat introducerea unor reguli mai stricte începând de luna viitoare pentru călătoriile în străinătate şi a recomandat cetăţenilor maghiari ca din septembrie să evite călătoriile în afara ţării, ca urmare a înrăutăţirii epidemiei de COVID-19 în Europa – conform declarației lui Gergely Gulya, şef de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de agenţiile MTI şi Reuters.

„Situaţia în Europa se deteriorează, în cel mai bun caz stagnează în unele ţări. Nicio relaxare a restricţiilor existente nu este aşadar posibilă. Dat fiind că în cele mai multe ţări numărul cazurilor (de COVID-19) creşte, va fi nevoie de reguli mai stricte și la noi”. a spus Gulyas la un briefing de presă”.

El a precizat că structura operativă de coordonare a epidemiei din Ungaria va prezenta propuneri concrete la şedinţa de guvern de săptămâna viitoare. În acest context, Gergely Gulyas a recomandat cetăţenilor ungari să nu-şi planifice călătorii în străinătate în luna septembrie, mai ales în ţările din partea sudică a Europei.

Totodată, consilierul premierului Viktor Orban a mai spus că guvernul doreşte să asigure reluarea în siguranţă a anului şcolar la 1 septembrie şi că pașii la acest capitor vor fi deciși de asemenea  săptămâna viitoare.

Ungaria a înregistrat miercuri 32 de noi cazuri de COVID-19, al căror total de la începutul pandemiei ajunge astfel la 5.002, dintre care 609 decese.

În prezent, în Ungaria, persoanele care vin din ţări cu rate ridicate de infectare cu noul coronavirus trebuie să rămână 14 zile în autoizolare sau să obţină două rezultate negative la testarea pentru COVID-19

Sursa Foto: Bazilica Sfantul Stefan din Budapesta/ Inquam Photos / Adriana Neagoe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Articol scris mai bine decat cel de pe hotnews cu acelasi subiect. Preluat sau nu, a fost macar corectat la fraza cu statistica bolnavilor si deceselor.
    Se pare ca si ungurii anunta foarte tarziu masurile cu inceperea scolilor. Aveam niste pretentii de la un dictator.

  2. Încă o dată, rușine întregii lumi și în special Europei, pentru că nu a fost un răspuns comun, unitar în fața pandemiei. De asemenea, când virusul este deja comunitar, orice izolare de graniță este doar o prostie care gâdilă orgoliul naționalist al unora, de genul noi suntem mai buni decât ei, suntem poporul ales și străinii sunt răi și periculoși.
    Dar, evident, e o postie totală.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.