G4Media.ro

Ungaria a redeschis spa-urile, grădinile zoologice şi sălile de fitness pentru posesorii…

Ungaria a redeschis spa-urile, grădinile zoologice şi sălile de fitness pentru posesorii de carduri de imunitate

Numeroase persoane au mers, sâmbătă, la Băile Termale Szechenyi din Budapesta, în contextul relaxării de către Ungaria a restricţiilor din lockdown pentru cei care deţin carduri de imunitate, adică dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului, relatează Reuters.

În faţa complexului de băi termale s-a format o coadă, iar în momentul în care s-au deschis porţile s-au auzit urale din mulţime.

“Ştiţi, unii oameni merg la biserică, alţii la bar, iar noi obişnuim să venim aici, acesta este stilul nostru de viaţă”, a declarat unul dintre cei care au venit sâmbătă la băile termale, Endre Huszar.

Ungaria redeschide mai multe segmente ale sectorului de servicii, programul de vaccinare ajungând să depăşească 40 la sută din ţintă. Printre afacerile care se pot redeschide pentru cei cu dovada de vaccinare, după aproape şase luni de lockdown, se numără hotelurile, spa-urile, restaurantele (în interior), teatrele, cinematografele, sălile de fitness, sălile de sport, piscinele şi muzeele.

Şi Grădina Zoologică din Budapesta s-a redeschis, cu o nouă atracţie pentru vizitatori – un elefant născut în urmă cu o săptămână.

Vizitatorii care au venit la băile termale au trecut printr-un control al temperaturii şi sunt obligaţi să poarte măşti atunci când nu sunt în piscine sau la saună.

Potrivit AP, sunt eligibili pentru cardurile de imunitate cei care au primit cel puţin o doză de vaccin şi cei care s-au vindecat de Covid-19 .

Până în prezent, Ungaria a raportat peste 27.000 de decese legate de infecţia cu coronavirus.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Deci spuntnik 5 funcționează, chiar dacă unele loturi pot sa aibă și virus activ, cum au raportat sud americanii.

    Ar fi interesant un studiu comparativ pe vaccinuri, dacă tot se experimentează pe poporul ungar

    • E discutabil cat de bine functioneaza, la prima vedere nu pare foarte eficace. Ungaria e prima in UE la vaccinare, si totusi are un nr. de decese la un milion de locuitori similar cu Bulgaria, care e pe ultimul loc la vaccinare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.