G4Media.ro

Unele țări și regiuni europene închid temporar școlile. Caz aparte în Cehia,…

Unele țări și regiuni europene închid temporar școlile. Caz aparte în Cehia, țară care raportează multe infectări în rândul elevilor și profesorilor / Alte zone – îngrijorate de elevii mari și studenții care merg la petreceri și cluburi de noapte

Unele țări și regiuni din Europa au început să închidă, temporar, școlile din cauza pandemiei de Covid-19 sau să asocieze mediul școlar cu noul val epidemic, contrar curentului produs după ce, în primele săptămâni de la începutul noului an școlar, s-a constatat că unitățile de învățământ nu se numără printre sursele majore de infectare. Motivele deciziilor de închidere sunt diverse – de la transmisia în cluburi și alte medii frecventate de elevii din clase mari și studenți, până la situații aparte, precum cea din Cehia, unde numărul de cazuri de Covid-19 în școli este foarte mare.

În Spania, țară unde un studiu pe primele săptămâni de școală a constatat că redeschiderea nu a dus la o creștere a numărului de cazuri în rândul elevilor, autoritățile medicale privesc, totuși, spre școală pentru a găsi posibile lămuriri pentru creșterea masivă a numărului de cazuri. Este vorba, mai precis, despre elevii mai mari și studenți.

El Pais l-a citat, joi, pe Pere Godoy, președintele Societății Spaniole de Epidemiologie, potrivit căruia “revenirea la clasă este necesară și multe măsuri de prevenire a infectărilor au funcționat. Dar aceste cifre (privind situația epidemiologică din țară – n.red.) arată că lucrurile trebuie să se schimbe, mai ales printre elevii mai mari. Trebuie să revizuim modul cum elevii vin și pleacă din aceste centre, cum folosesc spațiile comune și alte activități cu risc ridicat de îmbolnăvire”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.