G4Media.ro

Unde schiem de Paște? Pârtii din Poiana Brașov, Păltiniș și Rânca vor…

Sursa foto: Pixabay

Unde schiem de Paște? Pârtii din Poiana Brașov, Păltiniș și Rânca vor fi deschise și week-end-ul viitor

Pârtii din Poiana Brașov, Păltiniș și Rânca vor putea fi folosite de turiști în perioada vacanței de Paște, datorită stratului de zăpadă depus în ultimele zile.

În Poiana Brașov, datorită condițiile meteo favorabile din ultimele zile, ninsoarea abundentă și temperaturile negative, care au permis pornirea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, nu doar că în partea superioară a masivului Postăvarul se schiază în condiții bune, dar se va putea coborî pe schiuri până în Poiana Brașov, pe pârtia Sulinar, cu intrare pe Zidul Mare sau prin varianta 2 D, apoi coborâre pe Canal sau pe Drumul Roșu, și apoi pe varianta 2E, spre pârtia Bradul.

“Se schiază în condiții bune, în zona superioară a masivului, pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia, stratul de zăpadă bătută pe pârtie ajungând până la 30 de centimetri. De asemenea, se va schia și pe pârtia pentru începători Bradul”, anunță Primăria Brașov.

Pentru a asigura accesul spre partea superioară a masivului a celor care vor coborî până în Poiana Brașov, va fi pusă în funcțiune telecabina Capra Neagră.

Instalațiile de transport pe cablu care vor funcționa sunt telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia și Bradul.

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15:45.

În Păltiniș, se va putea schia pe pârtia Oncești. Arena Platoș este închisă pentru a se putea organiza programul pentru activitățile de vară.

„Miercuri i-am dat drumul și o să ținem deschis cât o să fie zăpadă. Este deschis de la 9 la 18 zilnic, iar prețurile au rămas la fel”, anunță administratorul pârtiei Oncești.

La Rânca, încă se poate schia, anunță cabanierii.

„Pârtiile sunt în stare excelentă, zăpadă proaspătă de peste 25 de centimetri. Weekendul acesta, de Florii, și de Paște, turiștii se vor bucura de pârtii perfecte”, a declarat pentru Pandurul  Constantin Pănescu, proprietarul unei unități de cazare din Rânca.

„Nu ne mai așteptam să vedem o revenire în forță a iernii la Rânca. Turiștii pot să urce liniștiți în stațiune. Se poate schia. Este zăpadă pe toate pârtiile. Se pot da și copiii cu sania, dacă nu au văzut zăpadă până acum și nu au ajuns al munte”, a completat acesta.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...