G4Media.ro

Unde poți schia începând de azi în România. Sunt deschise pârtii în…

Sursa foto: Pixabay

Unde poți schia începând de azi în România. Sunt deschise pârtii în Brașov, Sibiu, Cluj, Alba, Gorj, Vâlcea, Mureș și Hunedoara

În țară se schiază deja la Șureanu, în județul Alba și în Poiana Brașov, iar de joi se deschid  mai multe stațiuni, printre care Azuga, Predeal, Straja, Transalpina-Voineasa, Rânca și Păltiniș.

Poiana Brașov. Se poate schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul

Sezonul de schi se va deschide în Piana Brașov din această minivacanță în Poiana Brașov.

De joi, 30 noiembrie, se poate schia pe pârtiile din stațiune, iar de săptămâna viitoare, brașovenii vor avea parte și de o facilitate la tarife, care a fost aprobată în CL Brașov. În fiecare miercuri, brașovenii din municipiu beneficiază de o reducere de 50% la instalațiile de transport pe cablu.

Potrivit oficialilor Primăriei, joi, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, fiind pentru prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi în luna noiembrie. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul.

Sovata: ”Profită de prima zăpadă din acest sezon

Tot de joi, de la ora 10 se poate schia pe pârtiile din stațiune.

”Ninsorile din ultimele zile ne duc direct pe pârtia de schi din Sovata, care se va deschide în weekendul prelungit, în perioada 30 nov. – 3 dec., între orele 10.00 – 17.00!

Profită de prima zăpadă din acest sezon și petrece timp în aer liber la schi, săniuș, bulgăreală sau, de ce nu, la o plimbare în jurul Lacului Ursu și admiră mantia argintie care s-a așternut peste stațiune”, anunță administratorii stațiunii.

Stratul de zăpadă în zona montană a județului Mureș este de cca. 20-40 cm în masivul Gurghiu, și de cca. 35-55 cm în masivul Călimani, cu mențiunea că în zona alpină aceasta a fost viscolită și sunt zone în care acumulările pot depăși grosimea de 1m (pe jgheaburi sau la limita dintre pădure și golul alpin). Acest strat de zăpadă poate să crească în cursul acestei săptămâni.

De 1 Decembrie se deschide la Buscat (Cluj)

Administratorii pârtiei de la Buscat anunță că e posibil să deschidă pârtiile chiar de Ziua Națională.

Pârtia este în curs de amenajare de aproximativ o săptămână, iar administratorii resortului spun că sunt șanse bune să fie deschisă vineri. Se folosesc și tunurile de zăpadă, în plus a și nins destul de consistent în zona de munte a județului.

„Vremea ține cu noi și sunt 𝐬̦𝐚𝐧𝐬𝐞 𝐟𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐦 𝐬𝐞𝐳𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐤𝐢 în minivacanța de Ziua Națională.

În acest moment sunt încrezători că vom reuși să producem suficientă zăpadă artificială astfel încât să se poată schia în condiții optime, însă nu totul depinde doar de noi.

În cazul în care nu vom reuși să deschidem pârtia albastră și să pornim telescaunul în mod cert ne vedem la săniuș. Va fi deschis și Restaurantul Cota 1600 unde vă așteaptă mâncare caldă și gustoasă. Vă ținem la curent!” transmit administratorii pârtiei de la Buscat.

Aici sunt amenajate mai multe pârtii de 1,3 km (albastră), 1,7 km (verde), 800 m (roșie) și de 900 m (neagră), pe lângă cele amenajate pentru începători.

Păltiniș Arena. Se poate schia pe două pârtii, iar de 1 Decembrie se deschid toate

De joi sunt deschise două pârtii de schi în stațiunea Păltiniș Este vorba de pârtiile A și D din complezul Păltiniș Arena.

”Oficial dăm startul sezonului 2023-2024! Cea mai bună deschidere de sezon de până acum ne întâmpină cu toate pârtiile funcționale în 1 Decembrie!  În 30 noiembrie, joi, vor funcționa doar pârtiile A și D”, anunță administratorii Păltiniș Arena.

Program de funcționare pârtii:

Joi 30.11.2023 doar pârtia A și D – 10:00 – 21:00

Vineri 01.12.2023 toate pârtiile – 10:00 – 21:00

Sâmbătă 02.12.2023 toate pârtiile – 09:00 – 21:00

Duminică 03.12.2023 toate pârtiile – 09:00 – 17:00

Schi în Alba: La Șureanu se poate ajunge doar cu mașini bine echipate de iarnă

Mai multe pârtii schi 2023 din județul Alba și din apropiere au anunțat că vor fi deschise din 30 noiembrie 2023.

Domeniul Schiabil Șureanu include 11 pârtii la altitudini între 600 m și 2060 de metri, însă accesul este însă dificil după ce se părăsește DN 67 Transalpina și se intră pe drumul forestier de circa 19 km.

Chiar dacă este întreținut la început de sezon, în funcție de vreme, șoferii pot întâmpina porțiuni cu gheață sau denivelări care le pun la încercare îndemânarea și suspensiile mașinilor. Cei care se încumetă să meargă la schi în Șureanu trebuie sa își doteze mașinile cu lanțuri pentru zăpadă.

În zona Arieșeni – Vârtop, sunt pârtii cu un total de aproape 3 kilometri, anunță Alba24.

Se schiază la Straja

În stațiunea Straja, județul Hunedoara, situată la 1.500 de metri altitudine, vremea rece a permis folosirea tunurilor de zăpadă. În plus, a nins abundent, așa că vor fi deschise câteva pârtii de schi chiar de joi.

„În acest sezon deschidem din nou telescaunul de pe Vârful Straja. Aceasta este marea noutate cu care îi întâmpinăm pe turiști”, spune Alin Părău, administrator pârtie, citat de Antena3.

Stațiunea montană Straja are un domeniu schiabil de aproape 27 de kilometri, cu 12 pârtii, însă nu toate sunt deschise acum.

Rânca se deschide de 1 Decembrie

Pe 1 decembrie, se estimează că pârtiile din stațiunea situată la cota 1.600 din Gorj vor fi deschise pentru schi, anunță Pandurul. În ultimele zile a căzut zăpadă în cantități semnificative, formându-se un strat consistent, iar tunurile de zăpadă sunt deja activate pentru a asigura condiții optime pentru practicarea schiului.

„Avem o surpriză mare. Mai avem un pic și finalizăm o instalație de transport pe cablu cu patru locuri, cu dezagățare automată. Deosebirea este că scaunele se opresc la stația de întoarcere, îmbarcare și stația de debarcare pentru comoditate în plus pentru turiștii noștri”, a anunțat Nicu Mitroi, administratorul domeniului schiabil de la Rânca, potrivit Pandurul.

La Azuga schiază deocamdată doar începătorii

În stațiunea Azuga (Prahova) se poate schia deocamdată doar pe o pârtie pentru începători. În aceste zile se lucrează pentru amenajarea și celorlalte pârtii, anunță administratorii resortului.

”Veștile bune au sosit, suntem pregătiți pentru deschiderea oficială a sezonului de iarnă!

Începând cu ziua de joi, 30 noiembrie se poate schia pe pârtia de începători – banda de la Sorica. Pentru amenajarea pârtiei de telescaun Sorica încă se lucrează, vom reveni cu noutăți despre deschiderea acesteia în zilele ce urmează”, se precizează pe pagina de Facebook Ski Azuga.

O urcare pe telescaun costă aici 2 puncte, iar valoarea acestora este de 15 lei. O cartelă cu 20 de puncte costă 120 de lei, iar un skipass pentru o zi costă 180 de lei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si-n Austria pentru bugetari.