G4Media.ro

Un yoghin indian care afirma că nu s-a mai hrănit în ultimele…

Un yoghin indian care afirma că nu s-a mai hrănit în ultimele opt decenii a murit la vârsta de 90 de ani

Un yoghin indian care spunea că nu s-a mai hrănit şi hidratat în ultimele opt decenii, care a făcut obiectul unor studii medicale dar şi al multor îndoieli, a murit marţi la vârsta de 90 de ani, a anunţat unul dintre vecinii lui, citat de AFP.

Ascetul Prahlad Jani, care purta părul lung şi un inel în nas după modelul unei zeiţe hinduse, era originar din satul Charada din statul Gujarat, situat în vestul Indiei, şi susţinea că nu a mai consumat apă şi alimente de la vârsta de 11 ani.

„A murit marţi dimineaţă, de bătrâneţe, în casa lui”, a declarat Sheetal Chaudhary, unul dintre vecinii săi.

Prahlad Jani spunea că a fost binecuvântat de o zeiţă în copilăria sa, fapt care i-ar fi conferit anumite puteri speciale. „Primesc elixirul vieţii prin orificiul din bolta mea palatină, iar asta îmi permite să trăiesc fără hrană şi fără apă”, declara el pentru AFP în 2003.

Autorităţile nu pot să verifice dacă yoghinul nu a consumat în realitate deloc alimente şi apă pe durata ultimelor opt decenii. În schimb, medicii consideră că este de neconceput ca un corp uman să poată să suporte un post atât de îndelungat.

Ascetismul său, care l-a ajutat să înfiinţeze o comunitate de fideli, a atras atenţia oamenilor de ştiinţă. Echipe medicale indiene l-au monitorizat în două rânduri, în 2003 şi în 2010.

În timpul celui de-al doilea studiu, pe durata căruia a fost supravegheat în permanenţă de camere de filmat, yoghinul a rezistat fără să bea apă şi fără să mănânce nimic, dar şi fără urinare şi defecare, timp de două săptămâni, uluindu-i pe medicii care aveau sarcina de a îl monitoriza.

„Acest fenomen rămâne un mister”, declara în epocă în faţa reprezentanţilor presei un  neurolog din acea echipă medicală.

Foto: Yoghinul Prahlad Jani / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Pe cine sa credem pe el sau pe 4g ?

 2. Omul nou, constructor conștient al socialismului tip PSD – ăsta-i!
  Ce mai jinduiește PSD-u’ după așa niște poporeni…

 3. De ce 2 săptămâni?? De ce nu 6 luni. Asa stiam ceva macar.

  • Pai, dupa doua saptamani s-a dus si comisia sa se defece, sa urineze, sa bea ceva, nu au mai rezistat saracii oameni sa stea cu ochii priponiti in gura si kurul yoghinului.

 4. Asta cu bautul si mancatul nu o cred. Dar cu defecatul, da! Am un taun coleg, cand merge 14 zile in concediu o da in ziua 0 si ziua 15 de rupe norma. Dar intre 1-14 e etansat.

 5. Nici la Iasi nu se bea apa….

 6. Niciunde, niciodată, în univers nu au fost încălcate legile fizicii…restul e iluzie și minciună

  • Tu vrei sa zici ca unii l-au filmat pe tipu asta 2 săptămâni 24 din 24 de ore si nu a baut si mancat nimic și nu a murit si asta inseamn ca legile fizicii au fost incalcate?!

   Mai citeste ce au spus Albert Einstein, Niels Bohr, Nikola Tesla

   “Daca doresti sa cunosti secretele universului, gandeste in termeni de energie, frecventa si vibratie.” Nikola Tesla

   “Daca mecanica cuantica nu te-a socat profund pana acum, inseamna ca inca nu ai inteles-o. Tot ceea ce numim a fi real, nu este in realitate deloc real.” Niehls Bohr
   “Accepta ceea ce este acum o concluzie indiscutabila. Universul este imaterial – mental si spiritual.” ( Richard Conn Henry, profesor de Fizica si Astronomie al Universitatii John Hopkins

   O carte care merită citită : Universul holografic Michael Talbot

   Ce e efectul placebo defapt? E oare corpul uman capabil de mult mai mult decat credem? Oare unii yoghini sunt un exemplu al acestei capacitati supraomenesti? In 2 săptămâni un om fara apa e deja in groapă, corect?

 7. Asa se fac economii si strangi saci de bani. Asa au facut miliardarii romani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.