G4Media.ro

Un urs a fost împuşcat mortal la Oituz după ce a devenit…

sursa foto: Pixabay

Un urs a fost împuşcat mortal la Oituz după ce a devenit agresiv faţă de echipa de intervenţie

Un urs a fost împuşcat mortal, sâmbătă, la Oituz, după ce a scăpat din sârma în care era prins şi a devenit agresiv faţă de membrii echipei de intervenţie sosiţi la faţa locului, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău, conform Agerpres.

Iniţial, printr-un apel la 112 a fost anunţat faptul că un urs era prins în sârma unui gard, la Oituz.

La faţa locului s-au deplasat jandarmii, un medic veterinar, reprezentanţi din cadrul Ocolului Silvic Privat Oituz şi reprezentanţi ai Primăriei Oituz.

„În jurul orei 16,00, ursul a fost localizat în pădure, la aproximativ un kilometru de satul Oituz. Acesta era prins într-o sârmă. Au fost luate măsuri de delimitare a perimetrului şi interzicere a accesului persoanelor neautorizate în zonă, cu scopul de a facilita intervenţia personalului specializat pentru eliberarea ursului şi redarea acestuia mediului natural, însă, în momentul intervenţiei, ursul a scăpat din sârma în care era prins şi a venit brusc în apropierea membrilor echipei de intervenţie, manifestând un comportament agresiv şi punând în pericol viaţa acestora. Având în vedere riscul major şi iminent, s-a luat pe loc decizia intervenţiei prin împuşcare, dusă la îndeplinire de paznicul de vânătoare care participa la acţiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Alexandra Dănculea.

În urma evenimentului, nicio persoană nu a fost rănită.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. povesti de adormit copii cu gardu , aia pun laturi la urs cu intentia sa-l prinda

  2. pai si cum se asteptau sa nu devina agresiv? de ce nu a fost tranchilizat. a fost o vanatoare in toata regula. l-au mai si chinuit cu latul