G4Media.ro

Un ucrainean acuzat de spionaj a murit într-o închisoare din Rusia

Sursa foto: AFP / Kirill KUDRYAVTSEV

Un ucrainean acuzat de spionaj a murit într-o închisoare din Rusia

Un ucrainean în vârstă de 71 de ani a murit în Rusia în decembrie în timp ce-şi aştepta procesul pentru spionaj şi alte infracţiuni, a anunţat duminică organizaţia pentru drepturile omului Memorial, citând documente judiciare, relatează Reuters, transmite News.ro.

Mai mulţi cetăţeni ucraineni au fost acuzaţi de spionaj în Rusia după începerea invaziei din Ucraina, în urmă cu aproape doi ani.

Memorial a declarat că există puţine informaţii despre Viktor Demcenko, despre care se crede că a murit într-un centru de detenţie preventivă din regiunea Rostov (sud).

Cazul său a fost prezentat unui tribunal militar din oraşul Rostov pe Don în luna august.

Agenţia de ştiri TASS a declarat că, urmare a decesului inculpatului, tribunalul a închis cazul lui Demcenko, acuzat şi de participare la un „grup terorist” şi deţinere ilegală de arme şi muniţii.

TASS a citat oficiali din cadrul forţelor de ordine care au declarat că acesta a murit la 31 decembrie, din cauza consecinţelor unui atac cerebral suferit anterior.

Nu este clar de ce informaţiile despre moartea lui Demcenko au apărut cu o întârziere de câteva săptămâni, notează Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...