G4Media.ro

Un studiu realizat în Germania arată că reducerea consumului de carne are…

Un studiu realizat în Germania arată că reducerea consumului de carne are un impact pozitiv semnificativ asupra mediului

Reducerea consumului de carne are un impact semnificativ asupra emisiilor de carbon, potrivit unui raport realizat de World Wide Fund for Nature (WWF) în Germania şi publicat miercuri, informează DPA.

Organizaţia din domeniul conservării naturii a analizat consumul mediu de alimente al germanilor între anii 2015 şi 2018 şi a descoperit că, deşi alimentaţia vegană şi vegetariană au cel mai bun impact asupra mediului, consumul conştient al unei cantităţi mai reduse de carne reduce în mod semnificativ emisiile de carbon.

Studiul a analizat aşa-numita dietă flexitariană, ai cărei adepţi consumă în medie 470 de grame de carne pe săptămână, prin comparaţie cu un german obişnuit care consumă 817 grame de carne săptămânal. Împreună cu produsele lactate, aceasta reprezintă 70% din emisiile de carbon provenite din producţia de hrană.

Reducerea consumului de carne la jumătate ar putea reduce emisiile de carbon ale Germaniei cu 27%, echivalentul a 56 de milioane de tone, potrivit WWF.

Dacă toată lumea ar adopta o dietă complet vegetariană sau vegană, emisiile de carbon ar putea fi reduse chiar cu jumătate, sau cu o cantitate cuprinsă între 98 şi 102 milioane de tone, a precizat WWF.

Per ansamblu, Germania produce circa 210 milioane de tone de emisii de carbon din producţia de alimente în fiecare an.

WWF a îndemnat publicul să-şi reconsidere dietele şi a făcut un apel la guvernul german să ia în calcul introducerea unei taxe pe produsele de origine animală.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Probababil va trebui să ne hranim cu aer, nici vegan nu o să fie combinație, flatulențele veganilor vor axfixia planeta cu metan.

  #HugsAndKisses

  • Așa e. Unii au blamat bășinile vacilor, și nu-mi dau seama de ce ale oamenilor ar fi mai puțin nocive.

  • În lume sunt 7 miliarde de oameni și aprox. 81 de miliarde de animale crescute și sacrificate în fiecare an. Cum ți se pare raportul?

 2. Daca acesti idioti,ce fac aceste calcule stupide, ar renunta definitiv la mancare ar face un bine omenirii. FMM de comuisti de caviar, sa meraga la Kim.

 3. Perfect, sa renunte nemtii la carne si lumea va fi mai buna.

 4. Reducerea prezentei umane, și mai mult.

 5. Daca zic specialistii… e clar.
  Urmeaza taxa de timbru verde la carne.
  Impozit ca la alcool.
  Traiasca specialistii! Doar cu iarba si paie.

 6. Vizionați Seaspiracy si Cowspiracy. O sa vedeti impactul cresteri animalelor asupra planetei si pescuitul nereglementat din oceane. In ritmul asta, nu o mai ducem mult pe planeta asta. Co2-ul este pistol cu apa fata de astea două.

 7. au descoperit si ei apa calda! Reliigle numesc acest comportament Post! Si beneficiile lui se stiu de mii de ani.
  Apoi, altii mai recenti, comunistii, numeau asta rationalizare – nico masa fara peste (oceanic si cogelat sau sarat),
  Altii, înaintea lor, ridicau in slavi margarina, marmelada si combustibilii sintetici.

  Astia de a cum sunt un gen de bigoti 4.0 si ca sa primească si ei un pic de atentie bagara si CO2 -ul in ecuatie! Da de le mai pica niste finantari pt. frecat menta cu gratie pe mai departe!

 8. un studiu din uk arata tocmai invers. vrajeala de doi bani pentru prostit prostii

 9. Felicitări pentru distribuirea articolului!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.