G4Media.ro

Un spital din Covasna permite vizitarea pacienţilor cu COVID-19 în condiții speciale

Un spital din Covasna permite vizitarea pacienţilor cu COVID-19 în condiții speciale

Pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 internaţi la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „dr. Benedek Geza” din staţiunea Covasna vor putea fi vizitaţi de rude, a anunţat luni managerul instituţiei, Monica Sporea, care a precizat că vizitele vor putea fi făcute în condiţii de siguranţă, cu programare prealabilă, potrivit Agerpres.

„Vizitele se vor putea face doar cu programare prealabilă, zilnic, după orele 15, iar vizitatorii vor fi echipaţi cu combinezoane de protecţie şi vom lua măsuri să nu se intersecteze cu alţi vizitatori. (…) Astfel vor putea vedea şi cum se lucrează îmbrăcat în combinezon, cum sunt trataţi pacienţii în spitalul nostru, să vadă că facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-i face bine. (…) Fiecare pacient va putea primi un singur vizitator, iar timpul va fi stabilit în funcţie de starea fiecărui pacient, de la caz la caz, pentru că vrem să fie cât mai bine pentru toată lumea”, a declarat Monica Sporea.

Acesta a mai spus că unitatea medicală pe care o conduce a devenit spital suport COVID în luna august a anului trecut, iar, în medie, aici sunt trataţi zilnic 50-60 de pacienţi depistaţi pozitiv.

Şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat, săptămâna trecută, că a stabilit un regulament pe baza căruia va permite vizitarea bolnavilor de COVID-19 aflaţi în stare critică.

Managerul instituţiei, Nagy Andras Robert, a menţionat că accesul rudelor sau aparţinătorilor se va putea face doar cu programare prealabilă, doar în zilele lucrătoare, în intervalul orar 13,30-14,30, iar fiecare pacient va putea fi vizitat pe perioada internării doar o singură dată, de o singură persoană, timp de 15 minute. La rândul său, directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a menţionat că stabilirea pacienţilor care vor putea fi vizitaţi va fi lăsată la latitudinea medicilor curanţi.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Permiteti vizitarea mai usor pentru cei vaccinati. Mai convingeti cateva mii macar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.