G4Media.ro

Un spital de campanie cu 350 de locuri este pregătit pentru pacienţii…

Un spital de campanie cu 350 de locuri este pregătit pentru pacienţii cu COVID-19, la Sala Polivalentă din Cluj

Autorităţile clujene, prefectul Mircea Abrudean şi primarul Emil Boc, au făcut, marţi, recepţia unui spital de campanie cu 350 de paturi, amenajat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pentru pacienţii cu coronavirus, pentru eventualitatea că va fi nevoie de el, relatează Agerpres.

„Nu este un spital, este o unitate medicală de suport. Asta înseamnă că în această unitate, dacă vom avea nevoie de ea, vor fi internaţi pacienţi asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară. (…) Dotări medicale nu sunt la nivelul unui spital, pentru că nu este vorba de un spital. Această unitate are capacitatea de 350 de paturi”, a declarat medicul epidemiolog care a coordonat amenajarea spitalului, Alexandru Coman.

Costul amenajării se ridică la peste un milion de lei şi a fost suportat de Auchan România şi de partenerii săi.

„Suntem bucuroşi să participăm astăzi la recepţia aproape finală a spitalului de campanie pe care, împreună cu sprijinul extraordinar pe care l-am primit de la Auchan România şi de la cei peste 40 de parteneri implicaţi în această operaţiune, am reuşit să-l organizăm. Vorbim de o resursă logistică de ultim resort pe care sper să n-o operaţionalizăm niciodată. Este prevăzută în Planul strategic medical de reorganizare a asistenţei spitaliceşti din judeţul Cluj pe ultima linie, după ce epuizăm toate resursele spitaliceşti”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, la rândul său, că unitatea este ultima linie în lupta cu coronavirusul şi că speră să nu fie nevoie de ea.

„Mulţumesc Auchan România pentru că este alături de comunitatea noastră şi la bine, dar, mai ales, la greu. (…) Astăzi avem acel plan de rezervă pentru situaţii care sper să nu se întâmple niciodată. Este ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirusului. (…) Sperăm să nu-l utilizăm niciodată, dar, cum spune românul, paza bună trece primejdia rea”, a spus Emil Boc.

Sursa foto: Facebook Emil Boc

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Tinand cont ca ieri au fost fix 0 cazuri noi de Corona in tot Judetul Cluj eu zic ca l-au gatat la timp.

 2. Primarul din urziceni a retrimis instiintarea catre vela sa carantineze localitatea barbulesti. Probabil vela nu stie sa citeasca sau berbeceanu nu vrea sa deranjeze localnicele din barbulesti.

  • @coiotu , ce relevanta are daca esti din Cluj ? Sau numai cei din Cluj pot discuta subiectul ?
   Si inca ceva , sper ca esti in carantina , cel mult in izolare la domiciliu, daca nu ar fi bine sa fii la modul cum te exprimi

 3. ” vor fi internaţi pacienţi asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară” ??!!
  Astia interneaza asimptomatici sau simptomatologie uşoară ??

  Ca sa ce ?? aka Cu ce ajuta asta ??

 4. Cu atat mai mult se pune intrebarea ce rost mai are preluarea spitalului Polaris in acelasi scop. Sunt sanse pt revenirea lui la situatia dinainte?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.