G4Media.ro

Un șofer de taxi din Tokyo, arestat după ce a intrat intenționat…

sursa foto: Pexels/ Tim Mossholder

Un șofer de taxi din Tokyo, arestat după ce a intrat intenționat cu mașina într-un stol de porumbei și a ucis o pasăre

Pentru unii, aceștia sunt o altă specie de prieteni înaripați; pentru alții, sunt șobolani cu aripi ale căror excremente murdăresc clădirile istorice. Dar, în Japonia, porumbeii ar putea deveni victimele unei infracțiuni, după ce poliția a arestat un șofer de taxi din Tokyo, suspectat că a intrat intenționat cu mașina într-un stol de păsări, omorând una dintre ele, scrie The Guardian.

Suspectul Atsushi Ozawa, în vârstă de 50 de ani, „și-a folosit mașina pentru a ucide un porumbel”, în capitala japoneză, luna trecută, și a fost arestat duminică pentru încălcarea legilor privind protecția faunei sălbatice, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Tokyo pentru Agenția France-Presse.

Suspectul a declarat poliției că a intrat cu mașina în păsări pentru că “drumurile sunt pentru oameni” și “porumbeii sunte cei care trebuie să evite mașinile”, potrivit presei locale.

În Japonia, porumbeii sălbatici din mediul urban pot fi uciși doar dacă se dovedește că provoacă daune și doar cu aprobarea autorităților locale.

Potrivit presei japoneze, șoferul de taxi ar fi accelerat după ce semaforul se făcuse verde și a intrat în păsări cu o viteză de 60 km/h, potrivit presei japoneze.

Presupusul incident a fost raportat poliției de către un trecător.

Un medic veterinar a efectuat o examinare post-mortem a porumbelului și a determinat cauza morții acestuia ca fiind un șoc traumatic.

Simpatia pentru porumbeii din Tokyo contrastează cu sentimentul față de populația de ciori, care a fost decimată după ce au apărut reclamații că apetitul lor pentru gunoaiele lăsate în stradă de restaurante genera mizerie pe străzile capitalei.

În 2001, guvernatorul de atunci, Shintaro Ishihara, a anunțat că a pornit un război împotriva celor aproximativ 36.000 de ciori din oraș. În cele două decenii care au urmat, populația de ciori din capitală a scăzut cu aproximativ două treimi, potrivit Yomiuri Shimbun.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează