G4Media.ro

Un senator american îndeamnă Apple și Google să scoată TikTok din magazinele…

sursa foto: Pexels

Un senator american îndeamnă Apple și Google să scoată TikTok din magazinele de aplicații / Congresul a interzis deja TikTok pe dispozitivele guvernului federal

Aplicația TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, ar trebui să fie eliminată din magazinele de aplicații gestionate de Apple și de Google, deoarece aplicația de socializare cu videoclipuri scurte reprezintă un risc pentru securitatea națională, a declarat senatorul Michael Bennet, un democrat din comisia pentru informații, transmite Reuters.

Aplicația, pe care Congresul a interzis-o deja pe dispozitivele guvernului federal, a fost tot mai criticată din cauza îngrijorării că guvernul Chinei ar putea să o folosească pentru a colecta date despre americani sau pentru a promova interesele chineze.

„Nicio companie supusă dictaturilor PCC (Partidul Comunist Chinez) nu ar trebui să aibă puterea de a acumula date atât de extinse despre poporul american sau de a crea conținut pentru aproape o treime din populația noastră”, a scris senatorul Bennet în scrisoarea adresată directorului general al Alphabet, Sundar Pichai, și directorului general al Apple, Tim Cook.

„Având în vedere aceste riscuri, vă îndemn să eliminați imediat TikTok din magazinele voastre de aplicații respective”, a scris el.

Înainte de scrisoarea lui Bennet, republicanii au fost, în mare măsură, cei care au și-au manifestat preocupările legate de securitatea națională și folosirea TikTok, deși senatorul democrat Dick Durbin i-a îndemnat anterior pe americani să nu mai folosească aplicația.

În Camera Reprezentanților, aflată acum în mâinile republicanilor, Comisia pentru afaceri externe intenționează să organizeze luna aceasta un vot asupra unui proiect de lege care vizează blocarea utilizării TikTok în Statele Unite.

În 2020, președintele de atunci, Donald Trump, a încercat să blocheze descărcarea TikTok de către noii utilizatori și să interzică alte tranzacții care ar fi împiedicat efectiv utilizarea TikTok în Statele Unite, dar demersul a fost respins de instanțe.

La rândul său, compania afirmă că guvernul chinez nu poate accesa datele personale ale cetățenilor americani sau manipula conținutul aplicației.

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, urmează să se prezinte în fața Comisiei pentru Energie și Comerț a Camerei Reprezentanților din SUA în luna martie. citiți mai departe

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 👏👏👏👏👏👏👏

  2. Și la noi senatul tocmai anunță că și-a făcut TT