G4Media.ro

Un satelit dezvoltat de Franţa şi China, cel mai puternic dispozitiv creat…

Sursa foto: Facebook / KARI (한국항공우주연구원)

Un satelit dezvoltat de Franţa şi China, cel mai puternic dispozitiv creat până acum pentru a studia explozia stelelor din Universul îndepărtat, a fost lansat cu succes pe orbita Pământului

Un satelit dezvoltat de Franţa şi China, cel mai puternic dispozitiv creat până acum pentru a studia explozia stelelor din Universul îndepărtat, a fost lansat cu succes pe orbita Pământului, sâmbătă, a raportat televiziunea de stat chineză CCTV, informează Reuters, citat de Agerpres.

Satelitul, conceput pentru a studia mai multe fenomene, inclusiv exploziile de raze gamma, a fost plasat pe orbită de o rachetă purtătoare chineză Long March 2-C de la baza spaţială Xichang din sud-vestul Chinei, a anunţat CCTV.

Satelitul, ce are o greutate de 930 de kilograme şi patru instrumente instalate la bordul său (două chinezeşti şi două franceze), a fost plasat pe o orbită terestră la altitudinea de 625 de kilometri.

Lansarea satelitului SVOM (Space Variable Objects Monitor) va juca un rol important în descoperirile astronomice, a declarat televiziunea de stat chineză, citând Administraţia Spaţială Naţională din China.

Acesta este primul satelit astronomic dezvoltat de China şi Franţa, deşi cele două ţări au dezvoltat în trecut şi un satelit oceanografic, lansat în 2018, a raportat cotidianul China Daily în luna aprilie.

Progresele Chinei în explorarea spaţială şi lunară au devenit tot mai rapide şi au început să le depăşească pe cele ale Statelor Unite, atrăgând ca urmare parteneri din ţări europene şi asiatice.

Sonda chineză Chang’e-6 a transportat în această lună pe partea nevăzută a Lunii încărcături utile de la Agenţia Spaţială Europeană (EA), precum şi de la institute de cercetare din Pakistan, Franţa şi Italia.

De asemenea, China colaborează cu ţări precum Brazilia, Egipt şi Thailanda pentru a dezvolta şi a lansa sateliţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Și cu cognacul cum rămâne?