G4Media.ro

Un român întors din Anglia construiește case pentru copiii nevoiași. O fată…

Un român întors din Anglia construiește case pentru copiii nevoiași. O fată de 8 ani, cu cele mai mari note din clasă, primește o locuință nouă – Adevărul

A construit patru case într-un an şi jumătate, iar acum o va construi pe a cincea, undeva în Deltei Dunării. A strâns în jurului lui o mare comunitate de români din diaspora dornici să-i ajute pe cei sărmani.

A ajuns la construcţia celei de-a cincea case în decursul unui an şi jumătate şi a patra a în aceasta perioadă pandemică, este povestea pe scurt a lui Marius Simionică, cel care a pus bazele asociaţiei caritabile „Marius şi prietenii”. Prin această asociaţie, reuşeşte să se implice în multe cazuri sociale, iar cele mai importante sunt cele în care oferă un acoperiş unor familii nevoiaşe.

Povestea casei numărul 5, care se va construi în satul Sarinasuf (Tulcea), a plecat de la învăţătoarea Alexandra Mitrică, o româncă întoarsă din străinătate ce se dedică educaţiei copiilor de acasă. Dascălul a semnalat cazul Luisei, o fetiţă de numai 8 ani, care provine dintr-o familie ce trece prin mari greutăţi. Cu toate acestea, copila este cea mai bună la învăţătură. Luisa, fratele ei mai mic, Bogdan, şi părinţii ei trăiesc într-o cameră dintr-o casă mică în care mai locuieşte bunica şi un unchi. Aşadar, şase suflete îşi duc traiul într-o locuinţă mică, din pământ, acoperită cu stuf, specifică zonei de deltă.

„Micuţa noastră este nevoită să-şi împartă hăinuţele cu frăţiorul ei (părinţii cumpără doar hăinuţe unisex, în culori neutre de gen…nu roz, nu mov). Printr-o mică minune, Luisa e acum la şcoală, prima la învăţătură din clasa ei şi cu un potenţial uriaş care trebuie susţinut şi dezvoltat”, spune Marius Simionică.

El a mers de două ori până acum să vadă familia, să se convingă de greutăţile lor şi „să le simtă nevoia”. „M-a impresionat faptul că părinţii muncesc amândoi cu ziua prin sat, în agricultură, dar aceştia fac mai mult muncă sezonieră, la fermele din zonă. Le este extrem de greu să răzbată într-o societate care pur şi simplu nu le oferă prea multe oportunităţi. Ei ar munci mai mult, dar nu au unde”.

Citește tot articolul pe Adevărul

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Fe-li-ci-tări!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.