G4Media.ro

Un român de 28 de ani a coordonat o grupare infracţională care…

Un român de 28 de ani a coordonat o grupare infracţională care a traficat peste 36.000 de migranţi

Un român în vârstă de 28 de ani a coordonat o grupare infracţională care a traficat peste 36.000 de migranţi ilegali. Gruparea a fost destructurată în colaborare cu autorităţile austriece, a anunţat, vineri, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

„Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, împreună cu autorităţile austriece, au documentat şi finalizat activităţile derulate pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată specializată în migraţia ilegală. Coordonatorul grupării este un român, în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada minoratului”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, în reţea au activat peste 250 de traficanţi originari din Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania, Turcia, România, dar şi din alte state, majoritatea fiind călăuze care conduceau autovehicule prin zone prestabilite. În mai puţin de un şi jumătate, gruparea a traficat peste 36.000 de migranţi ilegali pe ruta Ungaria – Austria, respectiv Ungaria – Slovacia – Cehia – Austria.

Câştigurile rezultate din traficul de migranţi depăşesc 150 de milioane de euro, costul unui transfer fiind, în medie, de peste 4.000 euro pentru fiecare migrant.

ITPF Sighetu Marmaţiei menţionează că la domiciliul unuia dintre membrii români ai grupării au fost identificate 27 de autoturisme, posibil folosite la transportul migranţilor pe teritoriul Ungariei şi Austriei.

„Implicarea poliţiştilor de frontieră români a început în luna iulie 2021, când, la nivelul Poliţiei de Frontieră Maramureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că mai mulţi cetăţeni români desfăşoară activităţi de călăuzire, transport şi adăpostire de migranţi de origine afro-asiatică pe teritoriul statelor Ungaria şi Austria”, se precizează în comunicat.

Deoarece persoanele implicate coordonau întreaga activitate infracţională de pe teritoriul Austriei, aspectele rezultate în documentarea dosarului penal au fost transmise autorităţilor judiciare austriece, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI) şi Biroului Ataşatului de Interne.

Din cercetări a reieşit că gruparea era coordonată de un cetăţean român de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada minoratului. El era urmărit internaţional cu mandat de arestare preventivă în trei state, respectiv România, Ungaria şi Austria.

Autorităţile austriece au stabilit că în reţea au activat peste 250 de traficanţi, majoritatea călăuze, care conduceau autovehiculele prin zone prestabilite. În Austria au fost reţinuţi peste 90 de membri ai grupării, în urma cooperării între structuri de poliţie ale landurilor Austria Inferioară şi Burgenland cu autorităţile române, cehe şi ungare.

„În urma probatoriului administrat, autorităţile statului Austria au emis mai multe mandate de arestare preventivă, inclusiv faţă de cetăţeni români. Astfel, la 04.05.2022, suspectul principal şi coordonatorul grupării a fost reţinut la Floreşti, judeţul Cluj, de către poliţişti din cadrul Poliţiei Române. În data de 06.05.2022 a fost depistat de către poliţiştii de frontieră pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei un alt membru al grupării, la care ulterior a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară. La domiciliul acestuia au fost identificate un număr de 27 autoturisme despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost folosite la transportul migranţilor pe teritoriul statelor Ungaria şi Austria”, se mai menţionează în comunicatul ITPF Sighetu Marmaţiei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Sa se angajeze la o multinationala, are super skill-uri de management.

  • Are aceleasi skilluri ca deputatul Lasca Ioan Mihai actual cercetat de DIICOT tot pe trafic de carne, deci o sa intre in parlament din partea AUR.
   Majoritatea cefelor late vin in parlament ori la AUR ori la PSD deci lasa gargara.

  • Sa faci trafic de carne vie e una. Sa aduci atatia migranti fara sa fie detectati de politia de frontiera este alta. Vorbim de un total alt fel de lant logistic.

  • Tot infractori iar infractorii cu relatii si conexiuni in lumea araba stim unde se afla desi astia de la noi sunt doar niste carausi. Aceaiasi carausi folositi de aurolacul Lasca.

  • Adica, migrantii sunt facuti din carton, nu din carne, asta vreti sa spuneti, dl care foloseste numele altora cand raspunde? Oricum, remarc la unii cat de mult apreciaza infractorii, le admira competentele. Nu-i de mirare ca majoritatea acestor comentatori sunt iliberali suveranisti si fac propaganda anti- occidentala, impotriva democratiei liberale si pentru sustinerea extremistilor care se autointiltuleaza conservatori traditionalisti.

 2. Mereu striga Europa,coruptia,coruptia,ciuruieste granitele.Iar o sa avem probleme cu intrarea in Schengen.

 3. Nu sunt jurnalist dar cred ca titlul corect e „Un roman de 28 de ani e paravan pentru o grupare infractionala alcatuita din politisti si vamesi care a traficat peste 36000 de migranti.”

  Oare e cineva care crede ca poti sa plimbi ilegal 36000 de oameni fara sa te stie organele abilitate? Au stricat austriecii combinatia.