G4Media.ro

Un profesor din Bruxelles a fost suspendat după ce le-a rătat elevilor…

Un profesor din Bruxelles a fost suspendat după ce le-a rătat elevilor o caricatură cu profetul Mahomed

O şcoală de stat din Bruxelles a suspendat din activitate un profesor care le-a arătat elevilor o caricatură cu profetul Mahomed, apărută în săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului DH, citat de agenţia EFE. Georges-Louis Bouchez, preşedintele partidului liberal francofon belgian MR (foto sus), a criticat această decizie pe reţelele de socializare.

Profesorul le preda unor elevi cu vârste de 11-12 ani la Şcoala nr. 11 din districtul Molembeek, o zonă din Bruxelles cu o puternică prezenţă musulmană. El le-a dat elevilor să treacă de la unul la altul o tabletă cu o caricatură în care profetul apare în genunchi şi cu posteriorul ridicat, semnată de caricaturistul francez Coco, şi le-ar fi spus celor care nu doresc să o vadă să întoarcă privirea.

Şefa administraţiei acestui district din Bruxelles, Catherine Moureaux, a confirmat că profesorul a fost suspendat, dar a negat că decizia ar avea o motivaţie religioasă. „Evident că nu a fost suspendat pentru că a arătat o caricatură cu Mahomed, ci pentru că le-a arătat obscenităţi unor copii mici, unii având numai zece ani”, a explicat ea, potrivit Agerpres.

În schimb, Georges-Louis Bouchez, preşedintele partidului liberal francofon belgian MR, formaţiunea ministrului belgian de externe Sophie Wilmes şi a preşedintelui Consiliului European Charles Michel, a criticat această decizie pe reţelele de socializare. „Dacă (decizia) este adevărată, ar fi pur şi simplu inacceptabil şi intolerabil. Libertatea de expresie nu este negociabilă. Voi urmări cu atenţie”, a scris el pe Twitter.

Incidentul survine la două săptămâni după ce în Franţa vecină profesorul Samuel Paty a fost decapitat de un islamist radical după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs despre libertatea de expresie.

Sursa Foto: facebook/Georges-Louis Bouchez

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Cela porte un nom: la soumission. Libre à eux de se soumettre.

  • Observați, islamismul celor de la Bruxelles?.. Dacă era o caricatură cu un alt lider religios, NU ar fi reacționat NIMENI. (Și vorbim, de acel Bruxelles care emite directivele – că ei au autoritatea – lasă zona..)
   U.E. devine Eurabia – fie că sesizăm, sau nu..
   Vreți dovada?
   Este speculație, ce-am scris?
   Citiți articolul!

 2. Islamistii nu-l mai accepta la școală, sa zică mulțumesc că a scăpat cu viață.

 3. Tarfitorii ăia de atenție de la Hebdo s-au gândit pentru o clipă că caricaturile lor de prost gust intarata limitatii islamisti și că din cauza asta vor putea muri oameni nevinovați?

  • Matale esti un islamist dus cu pluta. Hai la revedere, daca sti ce inseamna.

  • Spui asta fiindcă nu te-ai lovit cum trebuie de băiețeii ăia islamiști… în Europa stau pe la colțuri și agresează fete, eleve, studente etc dacă nu sunt îmbrăcate cum vor ei, ba chiar le bat bine dacă au ocazia și nu sunt văzuți.
   Islamul este o religie militan6, mai degrabă ideologie fascistă, cu ăștia e greșit să încerci să-i educi, direct loviți în bot, e singurul lucru pe care-l înțeleg…

  • Stimabili postaci, esența mea era cu totul alta

  • ce inseamna ”ii intarata”? maine musulmanii din bruxeles vor spune ca ii intarata barbatii fara barba turban si salvari.ce o sa facem atunci? astia te incaleca la tine acasa

  • @Andrei
   Matale esti cam batut in cap.
   Natura nu prea inzestrat cu creier.
   Hai pa, daca stii ce inseamna.

 4. Belgia, prima țară europeană cucerită. de musulmani.

 5. Sa mi bag p0l@ in biserica voastra: crestini si musulmani. Nu discriminez pt ca nu este frumos

 6. A fost suspendat pentru ca altfel ar fi in pericol. Au invocat chestia cu minorii, insa libertatea de exprimare ramane sfânta si in Belgia. Am putea asista la reactii din partea musulmanilor si in Belgia.

 7. Hai ca e clar, stangistii dupa ce i-au adus in in Vest, acum se scapa pe ei de frica. Pentru ca oamenii astia (de stanga) n-au niciun fel de valori de aparat. Ei apara doar o ideologie criminala. Atat.

 8. E ultimul mohican, șobolanilor părăsiți corabia? 😆😆😆F tuva rassa n gură de tÂrfe 🏳️‍🌈 bulangiilor

 9. Acum serios. Poate cineva sa explice ce înțelege un copil de 11 ani de la o caricatură destinata adulților? Asta cu libertatea de exprimare nu este înțeleasă de copii de 11 ani.

 10. Sa mai zica cineva ca educatia occidentala nu e superioara celei romanesti. La scoala in Belgia iti arata si caricaturi.

 11. N-ar fi exclus in viitorul apropiat o parte din trupele mobilizate in Afganistan sa fie transferate în Franța și Belgia.

 12. Ca în diverse ramuri de activitate, exista destui lipsiți de bun simt, este de notorietate.
  Dar un profesor trebuie sa fie cu bun simt, pentru a cultiva bunul simt în rândurile elevilor săi.
  Dar dacă el este nesimțit, bătându-si joc de credința altora, care nu au aceeași credința ca și el, apoi sa suporte consecințele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.