G4Media.ro

Un profesor de istorie sibian face opinci și a deschis un muzeu…

Sursa foto: Facebook / CJ Sibiu

Un profesor de istorie sibian face opinci și a deschis un muzeu gratuit cu bani din bursa studențească / ”Oricine știa că opincile nu trebuiau lăsate afară din casă, pentru că le rodeau câinii și pisicile”

Un profesor de istorie sibian a deschis un muzeu gratuit cu bani din bursa studențească și face opinci pe care le vinde. Cum i-au păcălit țăranii din Avrig pe cei din Sebeș în fața unui magistrat de la Sibiu, relatează Turnul Sfatului.

Adrian David are 25 de ani și este profesor de istorie la școala din Avrig. Iubește folclorul și tradițiile, iar marele lui talent este confecționarea de opinci. A înființat și un muzeu, cu banii strânși din bursa de la facultate, chiar în casa în care locuiește, pe care îl poate vizita oricine, gratis. Aici sunt expuse opinci și unelte vechi, folosite în trecut pentru munca la câmp, în pădure sau prin atelierele meșteșugărești. „Pe unele le-am strâns din gunoi, pe altele din pivnițe sau poduri.

Sursa foto: Facebook / CJ Sibiu

Dar face și el opinci, pentru care folosește piele de vițel. „Înainte, opincile se făceau din piele de porc, însă oricine știa că ele nu trebuiau lăsate afară din casă pentru că le rodeau câinii și pisicile,” spune tânărul.

O pereche de opinci costă între 90 și 150 de lei și cele confecționate de el au ajuns în Egipt, Canada și SUA. Cele mai multe sunt cumpărate de românii stabiliți în Germania sau Italia, dar și de românii de acasă.

Articolul integral poate fi citit în Turnul Sfatului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...