G4Media.ro

Un prim contingent de soldaţi ucraineni a ajuns în Regatul Unit pentru…

Sursa foto: BMVg_Bundeswehr via Twitter / Oleksii Reznikov

Un prim contingent de soldaţi ucraineni a ajuns în Regatul Unit pentru a fi instruit de forţele britanice / În cadrul programului vor fi instruiţi până la 10.000 de soldați

Un prim contingent de soldaţi ucraineni care urmează a fi instruiţi de trupele britanice pentru a-i ajuta în lupta împotriva Rusiei a ajuns în Regatul Unit, relatează sâmbătă Agerpres, care citează DPA.

Primul contingent din programul militar al Regatului Unit s-a întâlnit cu ministrul apărării Ben Wallace joi, perioada de instruire urmând să dureze mai multe săptămâni, a anunţat Ministerul Apărării.

În cadrul programului vor fi instruiţi până la 10.000 de ucraineni în următoarele luni.

„Acest nou program de instruire ambiţios este următoarea fază în sprijinul Regatului Unit pentru forţele armate din Ucraina în lupta lor împotriva agresiunii ruse”, a spus Ben Wallace.

„Folosind expertiza de talie mondială a armatei britanice vom ajuta Ucraina să-şi reconstruiască forţele şi să amplifice rezistenţa în contextul în care ei îşi apără suveranitatea ţării şi dreptul lor la a-şi alege propriul viitor”, a adăugat ministrul apărării.

În jur de 1.050 de militari britanici sunt implicaţi în acest program care se va derula în mai multe locaţii din nord-vestul, sud-vestul şi sud-estul Regatului Unit.

Instruirea le va asigura recruţilor militari cu puţină sau fără experienţă militară deprinderile necesare pentru a fi eficienţi pe linia frontului. Bazat pe instruirea de bază a soldatului britanic, cursul acoperă manipularea armelor, ajutorul de urgenţă pe câmpul de luptă, tactici de patrulare şi reguli de conduită în conflictele armată.

Guvernul britanic a procurat şi arme de asalt AK pentru programul de instruire, ceea ce înseamnă să soldaţii ucraineni se pot antrena cu arme pe care le vor utiliza pe linia frontului.

De asemenea, Regatul Unit va dona haine şi echipament pentru a-i sprijini pe soldaţii ucraineni în instruirea lor şi în desfăşurarea lor în Ucraina.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

  1. Ajutorul occidental pentru Ucraina e în creștere. În timp ce rezerva de mujici neantrenați din Daghestan e în descreștere.

  2. Uitaseră ceva acasă. s-au întors sa-l ia si acuma au ajuns iarăși.

  3. Îngrășatul in ajun nu prea funcționează de obicei.

  4. Javrele comuniste sa plece in siberia la scoala .Nenorocitiii mai comunistiii astia sunt satane bolnave de putere .Raul de la est vine acolo este ciuma nenorocita

  5. Foarte bine spus, Monica!

  6. Prima data mai mergi tu puțin la scoală, ca ai o problema majora cu ‘iii’

  7. E simplu. Ăla era primul contingent de săptămâna trecută, acum e primul contingent de săptămâna asta.
    Ori asta, ori g4 reia articolele că nu mai are ce să mai scrie, în condițiile în care drulă nu a mai zis nimic…

  8. A zis ceva de m.a-t.a , ceva cu luatu sus … N-ai prins?