G4Media.ro

Un presupus traficant de persoane român a compărut în fața instanței la…

Foto: Captură video

Un presupus traficant de persoane român a compărut în fața instanței la Londra, fiind acuzat de moartea a 39 de vietnamezi/ Victimele au murit în 2019, într-un camion-container, în estul Angliei

Marius Mihai Drăghici, un presupus lider al unei operațiuni profitabile de trafic de persoane a compărut la Curtea Penală Centrală (Old Bailey), acuzat de moartea a 39 de bărbați, femei și copii într-un camion cu remorcă în comitatul Essex, relatează AP News.

Cetățenii vietnamezi au fost găsiți morți în containerul care fusese transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, la începutul zilei de 23 octombrie 2019.

Drăghici, în vârstă de 49 de ani, a fost reținut de poliție în România în luna august,  suspectat că ar fi fost unul dintre principalii organizatori ai unei rețele care coordona călătoriile ilegale ale imigranților către Marea Britanie, fiind apoi extrădat la cererea acestei țări.

Miercuri, el a fost prezentat la Old Bailey prin legătură video de la închisoarea Chelmsford, unde se află în arest preventiv.

Drăghici este acuzat de 39 de capete de acuzare de omor prin imprudență și de conspirație în vederea sprijinirii imigrației ilegale împreună cu transportatorul Caolan Gormley și cu alte persoane.

sursa foto: Captură video

Gormley, în vârstă de 25 de ani, din County Tyrone, Irlanda de Nord, a negat anterior acuzația de conspirație în vederea sprijinirii imigrației ilegale și nu a fost obligat să participe la audiere.

El este acuzat că a permis ca vehiculele din flota sa de transport rutier să fie folosite pentru a transporta imigranți în Regatul Unit.

În timpul audierii, judecătorul Mark Lucraft a stabilit o nouă audiere pentru 3 februarie anul viitor.

Un proces de patru săptămâni pentru Draghici și Gormley va fi audiat în fața unui judecător de la Înalta Curte. Se așteaptă ca data procesului, 6 noiembrie anul viitor, să fie confirmată la următoarea audiere.

Draghici, care a vorbit doar pentru a-și confirma identitatea, a fost plasat în arest preventiv. Gormley rămâne eliberat pe cauțiune cu condiții.

Până acum, opt bărbați implicați în traficarea și moartea celor 39 de vietnamezi au fost judecați și condamnați la pedepse cu închisoarea. Între ei se numără și patru români: Gheorghe Nica – 27 de ani pentru omucidere și trafic de persoane, șoferii Valentin Calotă – 4 ani și șase luni pentru conspirație de înlesnire a imigrației ilegale, Alexandru-Ovidiu Hanga – 3 ani pentru aceeași infracțiune, Dragoș Ștefan Damian – 3 ani și 10 luni pentru aceeași infracțiune.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...